Fallabda: Chukwu Hannah döntőt játszott Franciaországban

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.28. 17:19
Címkék
Csupán az első kiemelt francia játékos tudta legyőzni a 17 éves Chukwu Hannáht, aki a fallabdázók mulhouse-i PSA-versenyén egészen a döntőig menetelt.

A 17 éves kétszeres magyar női bajnok fallabdázó, Chukwu Hannah kiválóan szerepelt a franciaországi Mulhouse-ban rendezett „Open des Bretzels” elnevezésű 10 ezer dolláros PSA-versenyen., Chukwu Hannah kiválóan szerepelt a franciaországi Mulhouse-ban rendezett „Open des Bretzels” elnevezésű 10 ezer dolláros PSA-versenyen.

Chukwu Hannah (balra) és Enora Villard a döntő után Fotó: Christian Lortat
Chukwu Hannah (balra) és Enora Villard a döntő után Fotó: Christian Lortat

Chukwu Hannah (balra) és Enora Villard a döntő után  •  Fotó: Christian Lortat

Az itthon a tatabányai Squashberek színeiben remeklő, de ezúttal a kettős játékengedélyének köszönhetően a házigazda Mulhouse Squash Clubot erősítő tinédzser a második körben, a legjobb 16 között kezdett, és a negyedik kiemelt cseh Anna Serme ellen egyből 3:1-es győzelmet aratott. Chukwu lendülete a folytatásra is megmaradt, és a negyeddöntőben a svájci Nadia Pfistert intézte el három játszmában. Az elődöntő a magyar édesanyától és nigériai édesapától származó kiválóság számára a torna legkiélezettebb összecsapását hozta. Chukwu az első két szettet nagyon könnyedén, egyaránt 11:3-ra veszítette el, és amikor már a spanyol Cristina Gomez nyeregben érezte magát, a tatabányai lány ritmust váltott, és megfordította a negyven percig húzódó mérkőzést.

A fináléban a viadal első kiemeltje, a világranglista 48. helyén tanyázó francia Enora Villard következett. Az aranycsatában hamar érni látszott a meglepetés, hiszen a magyar ígéret 9:3-ra húzott el az első szettben, a sokat megélt Villard azonban nem engedte el a játszmát, és nemcsak feljött, hanem zsinórban nyolc pontot szerezve meg is nyerte azt. Ez a tény mentálisan, a döntőig tartó bravúros menetelés pedig erőben vett ki sokat Chukwuból, így a mérkőzés hátralévő részében már csak négy pontot hozott össze, Villard pedig különösebb izgalom nélkül nyerhette meg a versenyt. Chukwu Hannah teljesítményével a Mulhouse SC is elégedett lehet, hiszen az első nagyobb versenyén, máris a dobogó második fokára állhatott a vendégjátékosuk. Soha rosszabb debütálást!

„Jó hangulatú, izgalmakkal teli versenyen vagyok túl – kezdte beszámolóját Chukwu Hannah a sportolói közösségi oldalán. – A célom, hogy a döntőben részt vegyek, teljesült. Abban, hogy eljutottam idáig, nagy szerepetek volt. Köszönöm szépen a rengeteg biztatást és szurkolást! Mint mindig, most is köszönet illeti edzőmet, Farkas Jánost, hiszen nap mint nap ő készít fel a soron következő megmérettetésre. Hálás vagyok a Mulhouse Squash Clubnak, hogy őket erősíthetem. Holnaptól Mulhouse-ban edzek, kezdetét veszi a felkészülés egy következő versenyre.”

További korosztályos hírekFALLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik