Cselgáncs: Szegedi Dániel ötödik lett az ecuadori junior-vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 08:56
Címkék
Szegedi Dániel (73 kg) remek formában versenyezve jutott el az elődöntőig, majd a döntőbe jutásért, illetve a bronzmeccsen is kikapott, így az ötödik helyen zárt az ecuadori Guayaquilben zajló junior cselgáncs-világbajnokság második versenynapján.

Az első versenynap után a csütörtöki második napon is három magyar cselgáncsozólépett tatamira az ecuadori junior-világbajnokságon.Az első versenynap után a csütörtöki második napon is három magyar cselgáncsozólépett tatamira az ecuadori junior-világbajnokságon.

Szegedi Dániel (kékben) az ötödik helyen végzett az ecuadori junior-vb-n  •  Forrás: IJF

Közülük Szegedi Dániel szerepelt a legjobban a 73 kilósok mezőnyében. A Budaörsi SC junior Eb- és EYOF-bronzérmes fiatalja az elején egymásutánban gyűjtötte be a skalpokat: nyitányként a háromszoros ifjúsági és egyszeres felnőtt pánamerikai bajnok, amerikai Rodriguezt verte iponnal a legjobb 32 között, majd a junior vb-bronzérmes és EYOF-aranyérmes, olasz Centracchio ellen is gyorsan nyert iponnal. Ezt követően a negyeddöntőben a lengyel Kowalski sem jelentett akadályt a magyar fiúnak, bő két perc után győzött, és bejutott a legjobb négy közé.

Az elődöntőben a grúz Terasvili következett, aki idén tavasszal már felnőtt Grand Slam-verseny diadalmaskodott Antalyában. Szegedi végül nem is bírt vele, három intéssel kikapott. Így jöhetett a bronzmeccs az ifjúsági pánamerikai bajnok, amerikai Yonezukával szemben. A magyar dzsúdós vazarival alulmaradt a harmadik helyért, ezzel az ötödik helyen végzett Guayaquilben.

A szintén a 73 kilósok között induló Adorjáni Gergely (Budapesti Honvéd) az első meccsén magabiztosan felülmúlta a paraguayi Duartét, azonban a következő körben a grúz Kapanadze megállította őt, ezzel kiesett.

A lányok 63 kilós súlycsoportjában rajthoz álló ifjúsági vb-bronzérmesKriza Anna (Miskolci VSC) a legjobb 32 között ipponnalgyőzöttaz ifjúsági Eb-ezüstérmes, román Ivanescu ellen, viszont a nyolcaddöntőben a későbbi bronzérmes, francia Auchecorne túl nagy falatnak bizonyult, és búcsúztatta őt.

A magyar csapat két versenynap után két ötödik és két hetedik hellyel áll.

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik