Cselgáncs: öt utánpótláskorú magyarral a lisszaboni Eb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 09:22
Címkék
A nők mezőnyében Kármán Andrea és Varga Brigitta, míg a férfiak versenyében Gőz Roland, Tóth Benedek, illetve Vég Zsombor képviseli utánpótláskorú dzsúdósként a hazai színeket a pénteken kezdődő portugáliai felnőtt kontinensviadalon.

Péntektől vasárnapig a portugál fővárosban küzdenek meg egymással Európa legjobb dzsúdósai. A lisszaboni felnőtt Eb-n öt U23-as hazai versenyző lesz ott a mezőnyben. A 21 éves Kármán Andrea (57 kg), a 19 éves Varga Brigitta (63 kg), a 22 éves Gőz Roland (90 kg), a 20 éves Tóth Benedek (81 kg) és a 19 éves Vég Zsombor (100kg) indul a magyar fiatalok közül. Pánczél Gábort a férfi-, illetve Toncs Pétert a női szövetségi kapitányt kérdeztük a várakozásokról.Kármán Andrea (57 kg), a 19 éves Varga Brigitta (63 kg), a 22 éves Gőz Roland (90 kg), a 20 éves Tóth Benedek (81 kg) és a 19 éves Vég Zsombor (100kg) indul a magyar fiatalok közül. Pánczél Gábort a férfi-, illetve Toncs Pétert a női szövetségi kapitányt kérdeztük a várakozásokról.

Gőz Roland (22) karrierje második felnőtt Európa-bajnokságára készül Forrás: MTK Budapest
Gőz Roland (22) karrierje második felnőtt Európa-bajnokságára készül Forrás: MTK Budapest

Gőz Roland (22) karrierje második felnőtt Európa-bajnokságára készül  •  Forrás: MTK Budapest

„Kizárólag a tapasztalatszerzés lehet a cél a fiúk számára. A végleges nevezési lista alapján rendkívül erős az indulók névsora – nyilatkozta a férfiak szakvezetője az Utánpótlássportnak.– Világszintű mezőny várható az Eb-n, gyakorlatilag mindenki, aki a világranglistán az élvonalban szerepel, az ott lesz. Minden győzelem bravúrnak számít esetükben, a 2024-es olimpiai ciklus szempontjából pedig egy újabb állomásként szolgál. Roland és Benedek is hozott már meglepetésgyőzelmeket Grand Slameken, de itt most óriási lesz a konkurencia, és nem elvárható részükről sem a hosszabb menetelés, a rutinos felnőtt versenyzőinknek is nagyon nehéz dolga lesz.”

„A lányoknál hasonló a helyzet, mint a fiúknál – fogalmazott Toncs Péter.–A rutinszerzés az elsődleges célunk. Brigitta felnőtt Eb-n is felmérheti a tudását 63 kg-ban a tavalyi súlycsoportváltása után. Andi megmutatta a benne rejlő potenciált több versenyen is az év első felében, bízom benne, hogy itt is szoros mérkőzést tud majd vívni a nyitó körben, minek köszönhetően akár egy győzelem is összejöhet.”

Az eredeti nevezési listán még ott szerepelt a két olimpiai kvótára esélyes fiatal, Özbas Szofi (19) és Sipőcz Richárd (20) neve is, azonban mindketten koronavírus-fertőzésen estek át a közelmúltban, így emiatt ki kell hagyniuk a mostani Eb-t. Ám Sipőcz – a tervek szerint – ennek ellenére kiutazik a viadal helyszínére, ugyanis a nemzetközi szövetségtől Lisszabonban veheti át az elmúlt év legjobb európai juniorkorú cselgáncsozójának járó díjat.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik