Cselgáncs: a bronzérmek után összejött az arany Major Ádámnak

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.10. 14:25
Címkék
A Budapesti Honvéd SE 16 éves cselgáncsozója, Major Ádám már több alkalommal is dobogóra állhatott ifjúsági Európa-kupa-versenyen, majd múlt szombaton Bukarestben első aranyérmét is megszerezte a 60 kilósok között, és kirobbanó formában várhatja a közelgő korosztályos Eb-t.

Remekeltek az elmúlt hét végén a magyar utánpótláskorú cselgáncsozók, hiszen a szarajevói felnőtt és a bukaresti ifjúsági Európa-kupán összesen tíz érmet nyertek. Az U23-as kontingens három arany-, egy ezüst és egy bronzérmet szerzett Boszniában, míg az ifjúsági válogatott két első, két második és egy harmadik hellyel térhetett haza Romániából.Remekeltek az elmúlt hét végén a magyar utánpótláskorú cselgáncsozók, hiszen a szarajevói felnőtt és a bukaresti ifjúsági Európa-kupán összesen tíz érmet nyertek. Az U23-as kontingens három arany-, egy ezüst és egy bronzérmet szerzett Boszniában, míg az ifjúsági válogatott két első, két második és egy harmadik hellyel térhetett haza Romániából.

Major Ádám először a dobogó tetején az ifjúsági Európa-kupa-sorozatban Forrás: EJU
Major Ádám először a dobogó tetején az ifjúsági Európa-kupa-sorozatban Forrás: EJU

Major Ádám először a dobogó tetején Bukarestben az ifjúsági Európa-kupa-sorozatban  •  Forrás: EJU

A bukaresti viadalon– Kollár Sebestyén (50 kg) mellett– Major Ádám állhatott fel a dobogó legfelső fokára a 60 kilósok mezőnyében. A Budapesti Honvéd SE 16 éves tehetsége első alkalommal győzött korosztályos Európa-kupa-versenyen. Ugyanakkor esetében nem csupán egyszeri kiugró teljesítményről beszélhetünk, mivelidén eddig ahol tatamira lépett, ott érmet szerzett az Ek-sorozatban: Zágrábban és Teplicében is a harmadik helyen zárt.

„Második kiemeltként vághattam neki a versenynek, így a két bronzérem után ezúttal legalább a döntőbe jutás volt a célom, de tudtam, hogy akár meg is nyerhetem. A korábbiEurópa-kupákhoz képest most sokkal kevésbé izgultam, mert a zágrábi és a teplicei jó szereplésemmel már bebiztosítottam a kvalifikációt a nyári Eb-re, és ennek köszönhetően kvázi teher nélkül, felszabadultam versenyezhettem"– nyilatkozta Major az Utánpótlássportnak.

A román fővárosban sorrendben svéd, francia, török, bolgár és moldáv ellenfelet vert meg a végső győzelemig vezető úton.

Major Ádám (kékben) önbizalommal telve várhatja a nyári Eb-t Forrás: EJU
Major Ádám (kékben) önbizalommal telve várhatja a nyári Eb-t Forrás: EJU

Major Ádám (kékben) önbizalommal telve várhatja a nyári Eb-t  •  Forrás: EJU

„Minőségben hasonló erőt képviselt ez a verseny, mint a horvátországi vagy a csehországi, de a mezőny összetétele nagyban különbözött, sokkal többen jöttek Európa keleti feléből, és az utolsó három meccsemen is ilyen ellenfelet kaptam. Más stílusban dzsúdóznak, mint amit a nyugat-európai versenyzőktől már megszoktam. Fizikailag erősebbek, viszont azt figyeltem meg, hogy hamarabb elfáradnak, és a jobb állóképességemet pedig kitudtam használni ellenük"– mondta Ádám.

A fiatalezt megelőzően közel egy esztendeje nem nyert versenyt sem hazai, sem nemzetközi porondon (legutóbb tavaly májusban a junior ob-n diadalmaskodott).

„Ez a három érem nagy önbizalmat adott, és abszolút jó formában érzem magam. Ennek fényében pedig úgy fogok kiutazni júniusban a poreci Eb-re, hogy onnan is mindenképpen érmet szeretnék hazahozni."

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik