Birkózás: Szőke Alex csak saját magára fókuszál majd Szófiában

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 14:45
Címkék
A 21 éves birkózó, Szőke Alex sorsdöntő küzdelemre készül a kötöttfogású 97 kilósok mezőnyében, hiszen a hétvégén Szófiában rendezik az olimpiai világkvalifikációs versenyt, ahol csak az első két hely ér kvótát a tokiói játékokra.

Az ESMTK versenyzője, Szőke Alex csütörtökön utazik a bolgár fővárosba a birkózók olimpiai világselejtező viadalára. A 97 kilós kötöttfogásúak között vitézkedő 21 éves sportoló remek formában, önbizalommal telve várja a sorsdöntő eseményt.Szőke Alex csütörtökön utazik a bolgár fővárosba a birkózók olimpiai világselejtező viadalára. A 97 kilós kötöttfogásúak között vitézkedő 21 éves sportoló remek formában, önbizalommal telve várja a sorsdöntő eseményt.

„Nagyon jól, zökkenőmentesen zajlott a felkészülés szerencsére. Két hetet töltöttünk edzőtáborban Mátraházán, majd újabb két hetet Budapesten. Úgy érzem, sikerült ideálisan felépíteni a formámat, és állok elébe a szófiai kihívásnak” – nyilatkozta magabiztosan a junior Európa-bajnok kiválóság az Utánpótlássportnak.

Szőke Alex (21) hajszálnyira volt a kvótától a márciusi, budapesti kvalifikációs viadalon Forrás: UWW
Szőke Alex (21) hajszálnyira volt a kvótától a márciusi, budapesti kvalifikációs viadalon Forrás: UWW

Szőke Alex (21) hajszálnyira volt a kvótától a márciusi, budapesti kvalifikációs viadalon  •  Forrás: UWW

Alexnek szombaton kezdődnek a küzdelmek, és a nap végére ki is derül, vajon összejön-e neki a kvóta, hiszen vasárnap már csak a döntőre, illetve a helyosztókra kerül sor.

„A márciusi budapesti európai kvalifikáción szerintem túlagyaltam a dolgot, ezért maradtam le akkor végül a kvótáról. A sorsolással és a lehetséges ellenfelekkel túl sokat foglalkoztam, és emiatt nem koncentráltam eléggé a feladatomra. Most szeretnék csak saját magamra fókuszálni, mint a decemberi belgrádi felnőttvilágkupán, ahol ugyanezzel a hozzáállással egészen a döntőig meneteltem, és ezüstérmes lettem. Igyekszem ezzel a megközelítéssel birkózni most is.”

A kötöttfogásúak szövetségi kapitánya, Sike András szerint a fiatalnak sikerült a márciusi hibákból tanulnia. Szőke akkor Budapesten végül bronzérmesként zárt, miután tíz centin múlott a győzelme a negyeddöntőben.

„Kielemeztük Alexszel a budapesti verseny hibáit, és a lenti technikáján csiszoltunk még egy kicsit. Az emelésen és pörgetésen dolgozott nagyon sokat a közelmúltban, és remélhetőleg ezt a fejlődést be is tudja bizonyítani majd Szófiában.”

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik