Birkózás: Szél Anna éremmel tért vissza Lengyelországban

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.11. 17:37
Címkék
Hosszú szünet után a Lengyelországban tért vissza a nemzetközi porondra ifjúsági olimpiai bajnoki ezüstérmes birkózónk, a 62 kilogrammosok között szereplő Szél Anna.

Több mint kilenc hónap után először a múlt hét végén, a Lengyelországban rendezett felnőtt nemzetközi versenyen lépett először szőnyegre a még mindig csak juniorkorú, 19 éves Szél Anna. Kétszeres utánpótlás Európa-bajnokunk, ifjúsági olimpiai ezüstérmesünk a 62 kilogrammosok között ölthette magára a címeres mezt. Az első fordulóban a tavalyi felnőtt-világbajnokság török résztvevőjét, Aksoyt technikai tussal legyőzte, majd ugyancsak technikai tussal kikapott az U23-as Európa-bajnok orosz Fomenkótól.A bronzcsatában nagyot küzdött, és a hajrában kétvállra fektette a lengyel Wolczynskát, aki egyébként az idei lengyel bajnok, valamint junior vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes birkózó.Szél Anna. Kétszeres utánpótlás Európa-bajnokunk, ifjúsági olimpiai ezüstérmesünk a 62 kilogrammosok között ölthette magára a címeres mezt. Az első fordulóban a tavalyi felnőtt-világbajnokság török résztvevőjét, Aksoyt technikai tussal legyőzte, majd ugyancsak technikai tussal kikapott az U23-as Európa-bajnok orosz Fomenkótól.A bronzcsatában nagyot küzdött, és a hajrában kétvállra fektette a lengyel Wolczynskát, aki egyébként az idei lengyel bajnok, valamint junior vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes birkózó.

Szél Anna bronzérmet nyert Lengyelországban bizonyítani Forrás: UWW
Szél Anna bronzérmet nyert Lengyelországban bizonyítani Forrás: UWW

Szél Anna bronzérmet nyert Lengyelországban bizonyítani  •  Forrás: UWW

„Szeptember végén elindultam itthon a felnőtt országos bajnokságon. Érdekes volt, mert akkor nagyon izgultam, viszont ezúttal teher nélkül küzdöttem. Úgy utaztam ki Lengyelországba, hogy úgy is megint túlizgulom a helyzetet, és emiatt biztosan rosszul birkózom. Nos, csak ez utóbbi igazolódott be, a teljesítményem katasztrofális volt. Éreztem magamon a versenyhiányt, lassan mozogtam. Ennek ellenére pozitív emlék marad, remekül éreztem magam”− értékel Szél Anna.

A felnőtt ob-n egyébként nyert idehaza, de elmondása szerint egyáltalán nem érezte magabiztosnak magát, és ez annak tudható be, hogy lehetetlen volt előtte felmérni, hol is tart valójában. Anna jelenleg még Lengyelországban van, edzőtáborban.

„Szombatig vagyunk itt, a hazaiakkal, a törökökkel, a spanyolokkal, a kirgizekkel, a franciákkal és a moldovaiakkal. Nagyon hiányzott már az ehhez hasonló program. Amikor otthon, Budapesten vagyok, akkor csak a válogatottal edzek. A súlyom stagnál, jelenleg hatvanöt-hatvanhat kiló körül vagyok. Ősszel már a Csepelen nemrégiben átadott Kozma István Magyar Birkózó Akadémián dolgozhattunk, nagyon tetszik a komplexum, remek hangulata van. A folytatással kapcsolatban azonban minden kilátástalan, az is kérdéses, hol edzhetek. Az idén érettségizem, szóval annak különösen nem örülök, hogy az iskolák bezártak.”

További korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik