Birkózás: a KIMBA csapata nyerte a csepeli Tóth Bendegúz-emlékversenyt

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.06. 14:51
Címkék
A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csapata diadalmaskodott a szombaton, Csepelen – Tóth Bendegúz emlékére – rendezett össznemzeti, serdülő kötöttfogású csapatversenyen.

Az U23-as és kadét Európa-bajnoki ezüstérmes birkózó, Tóth Bendegúz tavaly, június 4-én, tragikusan fiatalon, mindössze 22 évesen hirtelen szívleállás következtében hunyt el a válogatott edzésén.Példaértékű sportoló és ember volt – olvasható az MBSZ honlapján.Tóth Bendegúz tavaly, június 4-én, tragikusan fiatalon, mindössze 22 évesen hirtelen szívleállás következtében hunyt el a válogatott edzésén.Példaértékű sportoló és ember volt – olvasható az MBSZ honlapján.

A szabadfogású felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Dvorák László így nyilatkozott Bendegúzról.

Ő volt az, aki helyes irányt mutatott a többieknek, mindenkinek az ő hozzáállása volt a példa. Ő lehetett volna a jövő kilencvenhét kilós versenyzője.”

Forrás: MBSZ / RT
Forrás: MBSZ / RT

 •  Forrás: MBSZ / RT

Szombaton, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) az ő emlékének tisztelegtek a róla elnevezett össznemzeti, serdülő kötöttfogású csapatversenyen, amelyen az erdélyi, a felvidéki, a kárpátaljai és a vajdasági válogatott mellett a magyar válogatott és a KIMBA csapata mérte össze a tudását egymással. Az együttesek előbb két háromfős csoportban küzdöttek, majd az elsők az győzelemért, a másodikok a harmadik helyért, a harmadikok pedig az ötödik pozíció megszerzéséért csatáztak.

A szövetségi beszámoló szerinta dobogó legfelső fokára végül a KIMBA fiataljai állhattak fel, akik a Kárpátalja ellen arattak diadalt a fináléban, a magyar válogatott tagjai a harmadikok lettek, ők a vajdasági ifjaknál bizonyultak jobbnak, az ötödik helyért pedig az erdélyiek legyőzték a felvidéki alakulatot.

A végeredmény és a csapatok tagjai:
1. KIMBA(44 kg: Fige Levente, 52 kg: Tótok Péter, 57 kg: Józsa Attila, 62 kg: Czuczor Dominik, 68 kg: Oross Ádám, 75 kg: Veress Bence, 85 kg: Cseh Balázs)
2. Kárpátalja(44 kg: Denisz Pavlik, 52 kg: Olekszandr Forkavec, 57 kg: Olekszandr Dumnyics, 62 kg: Boriszlav Karaszov, 68 kg: Vaszijl Csepak, 75 kg: Hegedüs Olekszandr és Szabó Béla, 85 kg: Szerhij Masika)
3. Magyar válogatott(44 kg: Olasz Bende, 52 kg: Gáspár Bálint, 57 kg: Zsemberi Herman, 62 kg: Felkai Bendegúz, 68 kg: Jakab Dániel, 75 kg: Szinay Szabolcs, 85 kg: Biró Balázs)
4. Vajdaság(44 kg: Újhelyi Balázs, 52 kg: Lengyel Kevin és Paróci Rajmund, 57 kg: Pék Zalán és Berkecs Dániel, 62 kg: Dominik Kopunovics és Boszko Mijuszkovics, 68 kg: Musztafa Pitics, 75 kg: Oláh Gergely, 85 kg: Sztevan Kojics)
5. Erdély(44 kg: Balázs Árpád, 52 kg: Kacsó Bendegúz, 57 kg: Elekes Róbert, 62 kg: Lőrincz Magor, 68 kg: Szabó Szilárd, 75 kg: Soós Kevin, 85 kg: Kiss Botond)
6. Felvidék(44 kg: Both Zalán, 52 kg: Csicsó Roland, Érsek Áron és Lakatos Kevin, 57 kg: Zalka Denis, 62 kg: Csóka Sámuel, 68 kg: Ábrahám Márió)

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik