Atlétika: Mátó Sára bízik a Seagrave-vel való sikeres munkában

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 16:27
Címkék
Az MTK Budapestbe frissen igazolt U20-as Eb-ezüstérmes 400 méteres gátfutónő, Mátó Sára reméli, hogy eredményes munka veszi kezdetét új edzőjével, az olimpiai bajnokok sorát felkészítő Loren Seagrave-vel.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a magyar atlétika egyik legnagyobb ígéreteként számon tartott, a székesfehérvári ARAK Akadémián nevelkedett 20 éves Mátó Sára októbertől az MTK Budapest színeiben folytatja a pályafutását.beszámoltunk, a magyar atlétika egyik legnagyobb ígéreteként számon tartott, a székesfehérvári ARAK Akadémián nevelkedett 20 éves Mátó Sára októbertől az MTK Budapest színeiben folytatja a pályafutását.

Mátó Sára bízik a Seagrave-vel való sikeres munkában Fotó: Bodrogi Tamás
Mátó Sára bízik a Seagrave-vel való sikeres munkában Fotó: Bodrogi Tamás

Mátó Sára bízik a Seagrave-vel való sikeres munkában  •  Fotó: Bodrogi Tamás

Hogy az U20-as Eb ezüstérmes 400 méteres gátfutónő felkészülését ki irányítja a továbbiakban, egy ideig titok övezte, aztán a hazai szövetség a múlt héten bejelentette, hogy hamarosan Magyarországra költözik a számos amerikai olimpiai bajnok sprinterrel foglalkozó Loren Seagrave. Az elismert tréner a Kiemelt Atlétikai Program gyorsaságfejlesztési és az MTK Atlétikai Akadémia sportmódszertani központjának szaktanácsadójaként tevékenykedik majd, mellette pedig Mátó edzője lesz.

„Új hely, új edző, új közeg...– kezdte Mátó Sára a várakozásai összefoglalását.–Bízom benne, hogy mindez pozitívan fog hatni rám. Abban nem vagyok biztos, hogy az előrelépés egyből látványos lesz, ezért szeretnék kis türelmet és időt adni magamnak. A jövő évvel kapcsolatban nincsenek különösebb elvárásaim, csupán újra jól akarom érezni magam a pályán és élvezni az edzéseket. Ha ez így lesz, akkor biztos vagyok benne, hogy az időeredményemen is fogok javítani. Loren rendkívül tapasztalt edző és nagyon jó kaliberű atlétákkal dolgozott együtt. Az érkezése hatalmas lehetőség a számomra, mellyel élni szeretnék. Kicsit izgulok, de nagyon motivált vagyok.”

Loren Seagrave edzői és szaktanácsadói munkát is vállalt Magyarországon Forrás: Facebook
Loren Seagrave edzői és szaktanácsadói munkát is vállalt Magyarországon Forrás: Facebook

Loren Seagrave edzői és szaktanácsadói munkát is vállalt Magyarországon  •  Forrás: Facebook

Seagrave többek között olyan olimpiai aranyérmesekkel dolgozott együtt, mint a 400 méter gát kétszeres bajnoka, Angelo Taylor, illetve LaShawn Merritt (400 m), Donovan Bailey (100 m), Dwight Phillips (távol), továbbá Tiana Bartoletta (távol), de volt tanítványa Justin Gatlin, Jon Drummond és az orosz Darja Klisina is.

„Bizonyára az elején megpróbálja felmérni a helyzetet, hogy miként tudunk sikeresen együttműködni– folytatja Mátó.– Az, hogy milyen ütemben tudunk haladni, majd akkor derül ki, amikor megkezdjük a munkát. Várhatóan ez már a héten megtörténik. Nagyon szimpatikus edző, akinek a nevéhez fantasztikus eredmények fűződnek. Hálás vagyok a lehetőségért.”

Mátó a jövő évben még U23-as versenyzőnek számít, de a korosztálya számára nem rendeznek világversenyt, így a nemzetközi mezőnyben már csak a felnőttek között bizonyíthat. De nem is a 2022-es évben szeretne nagyot alakítani.

„A sok újdonság is közrejátszik abban, hogy nem a következő szezon sikeressége lebeg a szemem előtt, hanem a 2023-as budapesti világbajnokság. Arra szeretnék összepontosítani, és nemcsak ott lenni a mezőnyben, hanem olyan formában szerepelni, amilyenben ki tudom hozni magamból a legtöbbet.”

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik