Atlétika: a pályán minden Nadj tervei szerint alakult az idén

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.06. 19:03
Címkék
A 17 éves sprinternek, Nadj Leventének nem lehet hiányérzete a szabadtéri szezon után, hiszen 300 méteren hazai korosztályos csúcsot futott, 400-on pedig az ifjúsági világranglista negyedik helyén áll.

„A pályán minden a terveim szerint alakult, hiszen év elején azt szerettem volna, hogy negyvennyolc másodpercen belül fussak négyszáz méteren, és ez sikerült! Nem lehet hiányérzetem” – mondja a szabadtéri szezonjáról a Kopp Békéscsabai AC 17 éves sprintere, Nadj Levente. Az elmúlt hónapok a járvány miatti rendhagyó körülmények ellenére is valóban jól sikerültek a fiatal számára, hiszen a 300 méteren bemutatott 33.82 másodperces idejével hazai U18-as és U20-as csúcsot is futott egyszerre, 200-on és 400-on pedig megnyerte a korosztálya országos bajnokságát.„A pályán minden a terveim szerint alakult, hiszen év elején azt szerettem volna, hogy negyvennyolc másodpercen belül fussak négyszáz méteren, és ez sikerült! Nem lehet hiányérzetem” – mondja a szabadtéri szezonjáról a Kopp Békéscsabai AC 17 éves sprintere, Nadj Levente. Az elmúlt hónapok a járvány miatti rendhagyó körülmények ellenére is valóban jól sikerültek a fiatal számára, hiszen a 300 méteren bemutatott 33.82 másodperces idejével hazai U18-as és U20-as csúcsot is futott egyszerre, 200-on és 400-on pedig megnyerte a korosztálya országos bajnokságát.

Nadj Levente kiváló szezon után készülhet a junioréveire Fotó: Pesti János
Nadj Levente kiváló szezon után készülhet a junioréveire Fotó: Pesti János

Nadj Levente kiváló szezon után készülhet a junioréveire  •  Fotó: Pesti János

Az Adorján László és Erdős Péter edzette atléta fő száma a 400 méter, így erre is fektette a nagyobb hangsúlyt. A távon elért 47.39 másodperces egyéni rekordja a magyar felnőttranglista harmadik, egyúttal az ifjúsági világranglista negyedik helyére lépteti elő.

„A háromszázas csabai verseny volt. Nekem sokat számít a hazai pálya és a lelkes közönség biztatása. Ennek a löketnek is tudom be, hogy csak mentem, mentem, és ilyen kimagasló idő lett a vége. Nagyon örülök a korosztályos csúcsnak, remélem, a jövőben még több mellett fog ott szerepelni a nevem. A kétszázas és a négyszázas ifibajnoki győzelmemre az előzetes eredmények alapján számíthattam, de miután nem voltam még szabadtéri bajnok, különösen jó érzés volt felállni a dobogó legmagasabb fokára. A ranglistákat sűrűn nézegetem. Emlékszem, régebben a százötven-százhatvanadik helyen láttam magam, aztán most az első hatban, negyedikként. Felemelő, de bízom benne, ennél is feljebb lehet kerülni.”

A versenyző a nyárra kirobbanó formáját leginkább az alázatos és kemény edzésmunkájának tudja be.

„Fedett pályán még nem úgy jött ki a lépés, ahogyan szerettem volna. Aztán a karantén alatt rengeteget edzettem. Az online tanulás mellett csak az atlétikára tudtam koncentrálni. Továbbá a konditerem is sokat dob az eredményeken, de a táplálkozásnak és az alvásnak is fontos szerepe van.”

Levente idei fő versenye a koronavírus miatt a 2020-as naptárból törölt ifjúsági Eb lett volna 400 méteren, ám ezen az eseményen már nem vehet részt, jövőre juniorkorba lép. A kimaradt kontinensviadal miatt már nem bánkódik, a következő versenyekre összpontosít. Reményei szerint jövőre Eb-t és vébét is rendeznek a korosztályának, a távolban pedig a 2023-as budapesti felnőtt-világbajnokság lebeg a szemei előtt. Be is került az atlétákat többek között a hazai világeseményre készítő Zsivótzky Gyula Programba. Fokozatosan szeretne haladni.

„Tisztában vagyok vele, hogy a pályafutás elején könnyebben, gyorsabban lehet fejlődni. Azzal is számolok, jövőre nem biztos, hogy ilyen rohamosan fognak javulni az időeredményeim, mint idén, de nyárra mindenképpen szeretném a négyszázat negyvenhét másodpercen belül futni.”

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik