Asztalitenisz: serdülő leányok szereztek bronzérmet Varasdon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.19. 12:52
Címkék
Egyetlen éremmel zárta a magyar küldöttség a horvát nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságot. Az ITTF World Junior Circuit körverseny varasdi állomásán a mieink közül a serdülő leányok bizonyultak a legjobbnak: a Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta duó bronzérmet szerzett a csapatviadalban, ráadásul párosban is a legjobb nyolcba kerültek. A lányokat kérdeztük az élményeikről, benyomásaikról és az egymással való kapcsolatukról.

M. Sz.utanpotlassport.hu Az asztalitenisz-kedvelők körében manapság már egyáltalán nem ismeretlen név Tölgyes Dorottyáé és Adamik Csengéé. A két lány jó ideje szállítja egyesben a remek eredményeket, de az utóbbi időben a páros versenyekben is előrukkolnak egy-egy bravúrral. Így volt ez a hétvégi horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon is, ahol mind párosban, mind csapatban az élmezőnyben végeztek. A nyírbátori Tölgyes Dorottya mindenekelőtt a varasdi élményeiről beszélt honlapunknak.M. Sz.utanpotlassport.hu Az asztalitenisz-kedvelők körében manapság már egyáltalán nem ismeretlen név Tölgyes Dorottyáé és Adamik Csengéé. A két lány jó ideje szállítja egyesben a remek eredményeket, de az utóbbi időben a páros versenyekben is előrukkolnak egy-egy bravúrral. Így volt ez a hétvégi horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon is, ahol mind párosban, mind csapatban az élmezőnyben végeztek. A nyírbátori Tölgyes Dorottya mindenekelőtt a varasdi élményeiről beszélt honlapunknak.

A Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta serdülőcsapat bronzérmet szerzett a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: MOATSZ
A Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta serdülőcsapat bronzérmet szerzett a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: MOATSZ

A Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotta serdülőcsapat bronzérmet szerzett a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

„Remek verseny volt számomra, hiszen tíz meccsből nyolcat megnyertem. Csapatban is csak egyszer veszítettünk, akkor is döntő szettben, úgyhogy abszolút elégedett vagyok. A páros miatt vagyok picit csalódott, mert nem ment olyan jól, mint a nyári Európa-bajnokságon.”

Adamik Csenge is elégedetten utazott haza, bronzéremmel a nyakában.

„Az ázsiaiakkal teletűzdelt mezőnyben szerzett harmadik helyünk kiváló eredmény. Párosban is épphogy lemaradtunk a dobogóról, és egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet az Európa-bajnoki bronzérmes kettőssel szemben a negyeddöntőben.”

Alányok úgy érzik, összeszokott párost alkotnak. A távolság miatt azonban csak a válogatott összetartásokon és a versenyeken tudnak együtt edzeni.

„Sok mindenben, az összhangban is fejlődnünk kell még, de a közös célnak mindent alárendelünk, és sokat dolgozunk azon, hogy folyamatosan javuljunk‒ magyarázta Adamik, aki a soron következő megméretésekről és célkitűzésekről is szót ejtett. ‒ A következő hazai versenyt mindenképpen szeretném megnyerni, a novemberi szlovák nemzetközi bajnokságon pedig a ranglistapontjaimat lenne jó gyarapítani, hogy még jobb kiemelési helyet tudjak a magyar válogatottnak szerezni a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságon.”

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik