Asztalitenisz: jól szerepelnek csapataink az ifi és serdülő Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.07.16. 18:07
Címkék
Négy győzelem és egy vereség a mérlege a magyar asztalitenisz küldöttségnek a Kolozsváron zajló ifjúsági és serdülő Európa-bajnokság második napján. A csapatversenyekben a legnagyobb küzdelmet a serdülő fiúk vívták, akik Huzsvár Erik döntőszettben mutatott remek teljesítményének köszönhetően nyertek, s jutottak be a legjobb tizenhat közé, ahol előnyös sorsolás várhat rájuk.

Sz. M.utanpotlassport.hu A csapatversenyekkel megkezdődött vasárnapaz ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságKolozsváron. A Vígh Zsolt, Vitsek Iván, Fekete Soma és Lindner Ádám vezette magyar küldöttség nagy reményekkel vágott neki a viadalnak, és a második nap végén is elégedetten hagyhatták el a kolozsvári csarnokot.Sz. M.utanpotlassport.hu A csapatversenyekkel megkezdődött vasárnapaz ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságKolozsváron. A Vígh Zsolt, Vitsek Iván, Fekete Soma és Lindner Ádám vezette magyar küldöttség nagy reményekkel vágott neki a viadalnak, és a második nap végén is elégedetten hagyhatták el a kolozsvári csarnokot.

Pozitívan zárta a csoportküzdelmeket a csapatverseny során a magyar küldöttség a kolozsvári ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon
Pozitívan zárta a csoportküzdelmeket a csapatverseny során a magyar küldöttség a kolozsvári ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon

Pozitívan zárta a csoportküzdelmeket a csapatversenyek során a magyar küldöttség a kolozsvári ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon

A serdülőválogatottak kezdték meg a második napi szereplést. A lányok simán győztek a csehek ellen 3:0-ra, így Tölgyes Dorottyáék két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárták csoportjukat, és jutottak be a legjobb tizenhatba. Vitsek Iván legénységének már nem volt ilyen könnyű dolga. A fiúk ugyanis 2:0-ás előny után döntő párharcot vívtak a németek ellen, ami Huzsvár Erik remek egyéni teljesítményének köszönhetően végül magyar sikerrel zárult. Huzsvár a németek kiválóságát, Hannes Hoermannt múlta felül 3:1-es arányban, ezzel bejuttatta csapatát a legjobb tizenhat közé. A fiúk teljesítményét Vitsek Iván, a korosztály szövetségi edzője értékelte.

„A németek előttünk voltak kiemelve, így mondhatjuk, hogy papíron több esélyük volt a győzelemre, főleg a tegnapi tapasztalatok után, hiszen mi a portugálokat épp, hogy megvertük, ők simán, a végső győzelemre is esélyes franciáktól pedig csak kis különbséggel kaptak ki. A mai meccs döntő jelentőségű volt, s a sportágban szinte mindenki által ismert Holló Zsolt fia, Mike is tagja volt az ellenfél csapatának, akiről tudtuk, hogy remek játékos. Az első párharcon Erik kettő-nullás hátrányból állt fel ellene, és verte meg végül, párosban viszont nem sikerült a fiúknak a bravúr, majd Holló mondhatni simán múlta felül Ócsai Mátét. A döntő mérkőzést aztán magabiztosan hozta Erik egy rendkívül kiélezett szituációban. Ennek köszönhetően bejutottunk a legjobb tizenhat közé, ahol az első nyolc között emelnek ki minket, így ez könnyebb sorsolást hozhat számunkra.”

A serdülők szövetségi edzője beszélt e diadal jelentőségéről:

„Ezzel a győzelemmel elkerültük, hogy a kiesés ellen kelljen játszanunk, és valljuk be, ilyen szoros mezőnyben bárki okozhatott volna meglepetést. Eriknek nemcsak ez a kihívás, hanem az egész Európa-bajnokság nagy tapasztalatszerzés, mivel ő elsőéves a korosztályban, és jövőre is elindulhat. Nagy tettet hajtott végre, nem mondom, hogy nem izgult, de remekül helytállt.”

Az ifjúsági fiúknak nem sikerült a bravúr a tavalyi Európa-bajnok Németország ellen, így harmadik helyen fejezték be a csoportküzdelmeket, és az alsó ágon folytatják a versenyt. És első playoff-meccsüket már le is játszották: a görögök 3:2-es legyőzésével bejutottak a legjobb 16 közé. Fekete Soma leányai viszont megőrizték veretlenségüket a második divízióban, miután 3:1-re verték Luxemburg együttesét, ezzel bejutottak a rájátszásba, ahol tovább küzdhetnek a feljutásért.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR (ROMÁNIA)
Csoportmérkőzések, második nap
Ifjúsági fiúcsapat
Magyarország‒Németország 0:3
Ifjúsági leánycsapat (B divízió)
Magyarország‒Luxemburg 3:1
Serdülő fiúcsapat
Magyarország‒Németország 3:2
Serdülő leánycsapat
Magyarország‒Csehország 3:0

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik