Asztalitenisz: három hazai siker pénteken az ifjúsági világfesztiválon

Vágólapra másolva!
2022.06.24. 20:50
Címkék
A Győrben zajló 5. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál harmadik versenynapján hat számban már döntőket rendeztek. Az aranyérmeken a magyarok, az ukránok és a japánok osztoztak – a mieink háromszor is a dobogó tetejére állhattak.

A 9 éves Fazekas Lizett magabiztosan nyerte az U11-esek viadalát Fotó: Mura László
A 9 éves Fazekas Lizett magabiztosan nyerte az U11-esek viadalát Fotó: Mura László

A 9 éves Fazekas Lizett magabiztosan nyerte az U11-esek viadalát • Fotó: Mura László

A 9 éves Fazekas Lizett magabiztosan nyerte az U11-esek viadalát Fotó: Mura László
A 9 éves Fazekas Lizett magabiztosan nyerte az U11-esek viadalát Fotó: Mura László

A 9 éves Fazekas Lizett magabiztosan nyerte az U11-esek viadalát  •  Fotó: Mura László

A legkisebbek, vagyis az U11-esek fiú egyesének döntőjében Zubor Péter és az ukrán Volodymyr Nevishzin találkozott, és a BVSC-Zugló versenyzője nagyszerűen kezdte a mindvégig nagy csatát hozó mérkőzést. Az első két játszmát megnyerte, majd riválisa szépített, de a negyedik felvonásban a magyar fiú eldönthette volna a meccset. Mérkőzéslabdáját azonban nem tudta kihasználni, Nevishzin egyenlített, és a döntő szettet is jobban bírta, így övé lett a Világfesztivál első aranyérme.

Az viszont már az U11-es lányok döntője előtt is biztos volt, hogy a második az országhatárokon belül marad, hiszen az aranymeccset két magyar játékos, Fazekas Lizett és Fegyver Zsófia vívta. A High Life SE mindössze kilencéves játékosa, Fazekas lehengerlően pingpongozott, és magabiztos, 3:0-s győzelmet aratott.

Kókai Ákos és Kasa Zsombor párosa győzött az U15-ös fiúk mezőnyében Fotó: Mura László
Kókai Ákos és Kasa Zsombor párosa győzött az U15-ös fiúk mezőnyében Fotó: Mura László

Kókai Ákos és Kasa Zsombor párosa győzött az U15-ös fiúk mezőnyében  •  Fotó: Mura László

Négy páros döntőt is péntek este rendeztek, és a magyarok ezekben is remekeltek: az U15-ösök mezőnyében Kókai Ákos és Kasa Zsombor révén győztek fiúk, míg Polónyi Nórának és Molnár Kendrának köszönhetően a lányok fináléjában is. Az U19-esek között a fiúknál sima japán, a lányoknál pedig szintén gond nélküli ukrán siker született.

Így összességében a magyarok (a négy ezüst és a három bronz mellett) három, az ukránok két, a japánok pedig egy elsőséggel zárták a döntők első napját. A Világfesztivál szombaton négy korosztályban az egyesek főtáblás mérkőzéseivel, valamint öt csapatverseny küzdelmeivel folytatódik – ez utóbbiakban este már a döntőket is megrendezik.

Döntők és végeredmények. U11. Fiú egyes: Volodimir Nevizsin (Ukrajna)–Zubor Péter 3:1 (-10, -6, 7, 12, 8). 1. Volodimir Nevizsin, 2. Zubor Péter, 3. Bardas Márk (romániai) és Toró Dávid (romániai). U11. Leány egyes: Fazekas Lizett–Fegyver Zsófia 3:0 (2, 8, 3). 1. Fazekas Lizett, 2. Fegyver Zsófia, 3. Kakas Hanna és Mohamed Nada (Egyiptom). U15. Fiú páros: Kókai Ákos, Kasa Zsombor–Lukas Gjörling, Olle Stahl (Svédország) 3:1 (5, -9, 7, 8). 1. Kókai Ákos, Kasa Zsombor, 2. Lukas Gjörling, Olle Stahl, 3. Wassim Essid, Youssef Aidli (Tunézia) és Szabó Lénárd, Frank-Sánta Erik. U15. Leány páros: Polónyi Nóra, Molnár Kendra–Esel Erkebaeva, Arujan Kamalova (Üzbegisztán) 3:1 (9, 9, -11, 6). 1. Polónyi Nóra, Molnár Kendra, 2. Esel Erkebaeva, Arujan Kamalova, 3. Daria Kovalova, Veronika Vasylenko (Ukrajna) és Anie Rubio, Angelica Arellano (Ecuador). U19. Fiú páros: Suzuki Hayate, Hagihara Keishi (Japán)–Szabó Ákos, Vörös Balázs (Magyarország) 3:0 (4, 6, 12). 1. Suzuki Hayate, Hagihara Keishi, 2. Szabó Ákos, Vörös Balázs, 3. Yoshiyama Ryoichi, Nakamura Kowa (Japán) és Shokhrukh Iskandarov, Nikita Panov (Üzbegisztán). U19. Leány páros: Veronika Matiunina, Iolanta Yevtodii (Ukrajna)–Czeglédi Dorka, Kemecsei Linda (Magyarország) 3:0 (7, 9, 4). 1. Veronika Matiunina, Iolanta Yevtodii, 2. Czeglédi Dorka, Kemecsei Linda, 3. Balogh Ágnes Kira, Hudák Dorina (Magyarország) és Sophie Ott, Sophia Zahradnik (Németország).

A Világfesztivál eredményei megtekinthetők ITT.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik