Asztalitenisz: András Csaba még nem tud őszintén örülni az ezüstnek

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 19:29
Címkék
A magyar asztalitenisz-válogatott legnagyobb sikere András Csaba nevéhez fűződik a vasárnap véget ért, belgiumi U21-es Európa-bajnokságon: a 19 éves játékos a horvát Ivor Ban oldalán bravúros teljesítménnyel ezüstérmet szerzett férfi párosban Spában; őt kérdeztük a szoros csatában elvesztett döntő után.

A magyar játékosok felemás U21-es Európa-bajnokságot zártak Spában, ugyanis egyesben András Csaba és Juhász Patrik sem jutott be a második csoportkörbe, Dari Helgának mindez összejött, de több mérkőzést már ő sem nyert. Juhász férfi párosban a cseh Radim Bakóval, vegyes párosban a belga Natacha Koszulappal próbált szerencsét, ám ezekben a számokban is az első találkozója után búcsúzott. Dari női párosban végül visszalépett, vegyesben Andrással egy fordulót mentek.

Azonban a mieink teljesítményéről alkotott összképet igencsak feljavítja András Csaba férfi párosban mutatott produkciója, a TTC Fortuna Passau 19 éves magyar játékosa a horvát Ivor Bannal a döntőig menetelt, majd ott öt szettben vereséget szenvedett, így a második helyen végzett.

„Előzetesen nyilván aláírtam volna az ezüstérmet, hiszen önmagában a tény, hogy bejutottunk a döntőbe, már az is óriási eredmény, ráadásul majdnem megvertük az Európa-bajnok párost.Azonban összességében csalódott vagyok, nagyon nem szeretek második lenni, mindig a maximumra törekszem, éppen ezért most még nem tudok őszintén örülni az ezüstnek, de bizonyára pár nap elteltével már más lesz a helyzet"– nyilatkozta András az Utánpótlássportnak.

András Csaba (jobbra) a horvát Ivor Bannal párban ezüstérmes lett az U21-es Eb-n Forrás: ETTU
András Csaba (jobbra) a horvát Ivor Bannal párban ezüstérmes lett az U21-es Eb-n Forrás: ETTU

András Csaba (jobbra) a horvát Ivor Bannal párban ezüstérmes lett az U21-es Eb-n  •  Forrás: ETTU

A házigazdák párosa, Rassenfosse és Kosolosky ellen csupán két pont hiányzott az Eb-aranyhoz.

„A döntő ötödik játszmájában már 10-3-ra vezettek a belgák, majd sikerült visszajönnünk 10-10-re, ezt követően viszont két buta hibával buktuk el az Európa-bajnoki címet, két első érintést rontottunk. Az ilyen hibák egyébként nem igazán jellemzők ránk, emiatt különösen bosszantó, hogy így dőlt el. A meccs végétannak tudom be, hogy nagy volt a nyomás, mindketten stresszeltünk, de ebből is tanulunk, és az ilyen tapasztalatokra építve remélem, jövőre már mi nyerjük a döntőt."

Ám a párosban elért sikert megelőzte az egyéni verseny, amelyben András nagy meglepetésre már az első csoportkörben kiesett.

„Az egyéni kudarca után nem volt könnyű összeszedni magam fejben, mivel jó formában érkeztem Belgiumba. Az előtte lévő héten a Bundesligában isremekül ment a játék, de a lengyel elleni első vereségem után mentálisan leblokkoltam, egyszerűen szétesett a koncentrációm. Rendkívül frusztráló volt így kiesni. Szerencsére sikerült a párosra összerakni a játékomat és fejemet is helyére tenni, és ott újra elkaptam a ritmust. Most az Eb után csak még nagyobb motivációval vágok bele ismét az edzésmunkába, korántsem vagyok megelégedve, féligmár a következő célokon jár az agyam, hiszen közeleg december elején a portugáliai világbajnokság, ahol szintén jól szeretnék teljesíteni."

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik