Asztalitenisz: András Csaba ezüstérmes párosban a belgiumi U21-es Eb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.14. 17:51
Címkék
András Csaba és a horvát Ivor Ban nagy csatában kikapott a hazaiak kettősétől a férfi párosok döntőjében, így ezüstéremmel zárt a belgiumi U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A nyári, varasdi ifjúsági Eb-n begyűjtött bronzérem után András Csaba és a horvát Ivor Ban párosa még ezt az eredményt is felülmúlva,bravúros teljesítménnyel bejutott a döntőbeaBelgiumban zajló U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon.András Csaba és a horvát Ivor Ban párosa még ezt az eredményt is felülmúlva,bravúros teljesítménnyel bejutott a döntőbeaBelgiumban zajló U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon.

András Csaba ezüstérmes az U21-es Eb-n Spában Forrás: ETTU
András Csaba ezüstérmes az U21-es Eb-n Spában Forrás: ETTU

András Csaba (középen) ezüstérmes párosban az U21-es Eb-n Spában  •  Forrás: ETTU

Andrásék a döntőben a hazaiak duója, Adrien Rassenfosse és Olav Kosolosky ellen léptek asztalhoz Spában. Az első játszmát a belgák nyerték, majd a másodikban kiélezett körülmények között egyenlített a magyar-horvát egység, azonban a harmadik szettet ismét az ellenfél uralta, viszont a második etaphoz nagyon hasonló forgatókönyv szerint ismét egalizált András és Ban, így jöhetett a döntő játszma.

Az ötödik felvonás újra rendkívül szoros küzdelmet hozott, és a 11 megnyert pont ezúttal sem bizonyult elegendőnek. A végét a belgák bírták jobban idegekkel, és 12-10-re győztek. Ezzel a belgáké lettaz Európa-bajnoki cím, András Csaba és Ivor Ban ezüstérmesként zárt.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SPA, BELGIUM
Férfi páros, döntő:
András, Ban (horvát)–Rassenfosse (belga), Kosolosky (belga) 2:3 (8-11, 13-11, 6-11, 12-10, 10-12)

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik