Asztalitenisz: András Csaba ezüstérmes ifi párosban az utánpótlás vb-n

Vágólapra másolva!
2021.12.07. 21:49
Címkék
Öt játszmás, nagy csata után András Csaba – a horvát Ivor Ban oldalán – kikapott a kilencedik kiemelt, orosz kettőssel szemben az U19-es fiúpárosok világbajnoki döntőjében, így ezüstérmet szerzett a Portugáliában zajló utánpótlás asztalitenisz-világbajnokságon.

MiutánAndrás Csabaés a horvátIvor Banhétfőn legyőzte amásodik kiemelt román duót (Movileanu, Ionescu) az elődöntőben, kedd este az aranyéremért a kilencedik helyen rangsorolt, oroszMakszim GrebnyevésVlagyimir Szidorenkovárt rájuk az ifjúsági (U19) fiúpárosok döntőjében az asztaliteniszezők Vila Nova de Gaiában zajló korosztályos világbajnokságán.András Csabaés a horvátIvor Banhétfőn legyőzte amásodik kiemelt román duót (Movileanu, Ionescu) az elődöntőben, kedd este az aranyéremért a kilencedik helyen rangsorolt, oroszMakszim GrebnyevésVlagyimir Szidorenkovárt rájuk az ifjúsági (U19) fiúpárosok döntőjében az asztaliteniszezők Vila Nova de Gaiában zajló korosztályos világbajnokságán.

András Csaba és a horvát Ivor Ban ezüstérmes párosban a portugáliai utánpótlás-világbajnokságon Forrás: WTT
András Csaba és a horvát Ivor Ban ezüstérmes párosban a portugáliai utánpótlás-világbajnokságon Forrás: WTT

András Csaba és a horvát Ivor Ban ezüstérmes párosban a portugáliai utánpótlás-világbajnokságon  •  Forrás: WTT

Az oroszok kezdték jobban a mérkőzést: már 9-6-ra vezettek az első játszmában, ám Andrásék ekkor is tartották magukat, sőt sorozatban öt pontot nyerve visszajöttek, majd 11-9-re megnyerték az első etapot.

A másodikban folytatták a kiváló játékot, és villámgyorsan 6-0-ra elhúztak. Ezt követően Grebnyev és Szidorenko apránként elkezdte ledolgozni a hátrányát, 8-5-re felzárkóztak, de ekkor sem ijedt meg a magyar, horvát kettős– jól sáfárkodtak az előnyükkel, végül magabiztosan 11-6-ra behúzták a második szettet is, így már csak egyetlen játszma hiányzott a világbajnoki címhez.

A harmadik szakasz elején fej fej mellett haladtak a párosok, viszont 4-4-nél az orosz duó négy poént nyert zsinórban. Andrásék ekkor sem adták föl, mi több átvették a kezdeményezést, és 9-9-nél egalizáltak.A következő két pontot az ellenfél játszotta pontosabban, így az oroszok 2:1-re szépítettek.

A harmadik játszma megnyerése komoly lendületet adott nekik– kevesebbet rontottak,a negyedikben egyaránt uralták a játékot, emiatt a magyar érintettségű egység a szett nagy részében csak futott az eredmény után, míg végül a rivális 11-7-el egyenlített. Következhetett a mindent eldöntő, ötödik játszma.

Az egész mérkőzésnek megfelelő, fordulatos játékképet mutatott ez a felvonás is: az elején inkább az oroszok domináltak, 4-2-re vezettek, majd Andrásék időkérése megtörte a ritmusukat. Rögtön egyenlő lett az állás, mi több fordítottak is az oroszokkal szemben (6-5). Ezután hol az egyik, hol a másik fél állt jobban egy-egy ponttal, így jutott el9-9-ig az eredmény a rendkívül kiélezett ötödik játszmában. A világbajnoki címről döntővégjátékbanaz oroszok bírták jobban idegekkel, előbb Ban, majd András szintén hibázott egyet (11-9).

Ezzel az aranyérem Grebnyev és Szidorenko nyakába akasztották, míg András Csaba és Ivor Ban– a novemberi U21-es Eb-hez hasonlóan– ismét a második helyen zárt.

KOROSZTÁLYOS VILÁGBAJNOKSÁG, VILA NOVA DE GAIA, PORTUGÁLIA
U19-ES FIÚ PÁROS, DÖNTŐ
András Csaba,Ivor Ban (horvát)–Makszim Grebnyev, Vlagyimir Szidorenko (orosz) 2:3 (11-9, 11-6, 9-11, 7-11, 9-11)

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik