Vízilabda: átadták az utánpótlás legjelentősebb díját

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 14:22
Címkék
Pénteken a budai Rozmaring Kertvendéglőben adták át a legjobb utánpótláskorú játékosoknak járó Szalay Iván-díjat. Az idén tíz fiatal vízilabdázót díjaztak, az elismeréseket ezúttal is az alapítvány kuratóriumának elnöke, Kemény Ferenc adta át.

Bruckner VinceElegáns környezetben, a Duna-parti Rozmaring Kertvendéglőben adták át a Szalay Iván-díjat, amelyet évről évre a legjobb utánpótláskorú játékosok érdemelnek ki. Szalay Iván egykori remek vízilabdázó végrendeletében Kemény Ferencre bízott egy összeget, abból a célból, hogy évről évre díjazza azarra érdemes fiatal pólósokat. A budai étteremben a legtehetségesebb hazai vízilabdázók mellett a sportág jelentős alakjai közül megjelent az juniorválogatott kapitánya, Horkai György, valamint a korábbi felnőtt szövetségi kapitány, Kásás Zoltán.Bruckner VinceElegáns környezetben, a Duna-parti Rozmaring Kertvendéglőben adták át a Szalay Iván-díjat, amelyet évről évre a legjobb utánpótláskorú játékosok érdemelnek ki. Szalay Iván egykori remek vízilabdázó végrendeletében Kemény Ferencre bízott egy összeget, abból a célból, hogy évről évre díjazza azarra érdemes fiatal pólósokat. A budai étteremben a legtehetségesebb hazai vízilabdázók mellett a sportág jelentős alakjai közül megjelent az juniorválogatott kapitánya, Horkai György, valamint a korábbi felnőtt szövetségi kapitány, Kásás Zoltán.

A díjazottak, a kuratórium elnöke Kemény Ferenc és a szövetség főtitkára, Hesz Máté
A díjazottak, a kuratórium elnöke Kemény Ferenc és a szövetség főtitkára, Hesz Máté

A díjazottak, a kuratórium elnöke, Kemény Ferenc és a szövetség főtitkára, Hesz Máté  •  Forrás: waterpolo.hu

Az 1996-ban alapított elismerést tavaly nyolc, az idén tíz tehetséges fiatal kapta meg. A 2017-ben kiválasztott fiatalok igencsak neves társaságba kerültek, mivel korábban már Varga Dániel, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor, Hárai Balázs vagy éppen Vámos Márton is részesült az elismerésben. A legendás utánpótlásedző, Kemény Ferenc – aki egyben a Szalay Iván Alapítvány kuratóriumának elnöke – egy-egy történetet is elmesélt a korábban díjazott, ma már felnőtt világsztárokról. Majd rátért az idei győztesekre.

„Hosszú évek óta az a megtiszteltetés ér, hogy én oszthatom ki az általam legtehetségesebbnek ítélt vízilabdázóknak ezt az elismerést. Igaz, most már kollégáim is segítenek a döntésben, mivel nem vagyok ott minden eseményen. Így most már együtt adjuk a díjat a fiataloknak, akiknek ez egyfajta visszajelzés is, hogy hosszabb távon kötelezzék el magukat a vízilabda mellett.”

A rendezvényen a szövetség főtitkára, Hesz Máté is szót kért, Kemény Ferencet és a díjazottakat is méltatta.

„Köszönjük Fecsó bácsinak, hogy az elmúlt évek alatt már hagyományt teremtett a díjjal. Egyértelműen ez az utánpótlásjátékosok legnagyobb díja, ami öröm, de egyben felelősség is. Fontos, hogy folytassátok az utat, amin elindultatok.”

A Szalay Iván-díj idei nyertesei:
Fiúk: Baksa Benedek (UVSE), Greiszbacher Márk Erik (KSI), Schmölcz Norman (KSI), Szeghalmi Zsombor Levente (Szolnok), Vígvári Vendel (UVSE).
Leányok: Alaksza Dóra (BVSC), Dömsödy Dalma (Szentes), Pap Mónika (UVSE), Pápai Barbara (UVSE), Utassy Janka Kata (BVSC).

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik