Vízilabda: a Ferencváros nyerte az U15-ös nemzetközi tornát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.27. 15:17
Címkék
A Ferencváros nyerte a felnőtt Bajnokok Ligája hatos döntőjével párhuzamosan zajló Final Kids elnevezésű nemzetközi U15-ös vízilabdatornát. A zöld-fehérek a döntőben az olasz Savonát verték, míg a bronzérmet CN Barcelona szerezte meg a nagyok esti fináléjában is érdekelt Jug Dubrovnik ellen.

UP-info Szombat délután véget ért a Final Kids: a felnőtt Bajnokok Ligája hatos döntőjén mellé egyfajta kisérőprogramként iktatták be a 14 csapatos tornát a szervező. A viadal a nagyokéhoz hasonlóan három napig tartott, a mérkőzéseket párhuzamosan játszották a Duna Arénában és Laky-uszodában. Az U15-ös korosztály viadalán kilenc magyar együttes mellett tiszteletét tette két spanyol csapat, a CN Barcelona és a Barceloneta, a görög Vouliagmeni, a horvát Jug Dubrovnik, valamint az olasz Savona.UP-info Szombat délután véget ért a Final Kids: a felnőtt Bajnokok Ligája hatos döntőjén mellé egyfajta kisérőprogramként iktatták be a 14 csapatos tornát a szervező. A viadal a nagyokéhoz hasonlóan három napig tartott, a mérkőzéseket párhuzamosan játszották a Duna Arénában és Laky-uszodában. Az U15-ös korosztály viadalán kilenc magyar együttes mellett tiszteletét tette két spanyol csapat, a CN Barcelona és a Barceloneta, a görög Vouliagmeni, a horvát Jug Dubrovnik, valamint az olasz Savona.

A felnőttek között döntőbe jutó Jug Dubrovnik minden csapatnak méltó ellenfele volt az U15-ösök mezőnyében is Forrás: VK Jug
A felnőttek között döntőbe jutó Jug Dubrovnik minden csapatnak méltó ellenfele volt az U15-ösök mezőnyében is Forrás: VK Jug

A felnőttek között döntőbe jutó Jug Dubrovnik minden csapatnak méltó ellenfele volt az U15-ösök mezőnyében is  •  Forrás: VK Jug

Négy csoportba osztották a résztvevő együtteseket, a csoportelsők a legjobb négy közé kerültek, a másodikak az 5-8., a harmadikak 9-12., a két csoportnegyedik pedig a 13-14. hely sorsát döntötte el egymás közt.

Az első napon kizárólag csoportmeccseket játszottak, amelyek csak szombaton értek véget. A külföldi együttesek erejét jelzi, hogy a legjobb négy közé a magyar csapatok közül csak a Ferencváros jutott, amely élt a lehetőséggel és az elődöntőben 10-5-re legyőzte a Jug Dubrovnikot. A másik ágon az olasz Savona verte a CN Barcelonát.

A szombati döntőben a Ferencvárosi megadta az alaphangot a finéléba jutó Szolnoknak a nagyok esti küzdelméhez, mivel megnyerte a Final Kids döntőjét a Savona ellen 9-8-ra úgy, hogy a záró negyed előtt még az olaszok vezettek. A bronzmeccsen a Barcelona magabiztosan, 8-4-re verte a Dubrovnikot.

A FINAL KIDS VÉGERDEMÉNYE (05.25.-05.27.)
1. FTC, 2. Savona (olasz), 3. CN Barcelona (spanyol), 4. Jug Dubrovnik (horvát), 5. BVSC, 6. Szolnok, 7. Vouliagmeni (görög), 8. Eger, 9. Szeged, 10. Honvéd, 11. OSC, 12. Barceloneta (spanyol), 13. Kaposvár, 14. II. Kerület.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik