Vívás: visszafogott rajt az U23-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.21. 21:01
Címkék
Az U23-as vívók fehéroroszországi Európa-bajnokságának első napján férfitőrben cseh, női kardban orosz győzelem született, a magyarok nagyjából a papírformának megfelelően szerepeltek.

Bruckner Vince A minszki U23-as Eb első napja után nem örülhetünk különösebben nagy sikereknek, mivel egyetlen magyar versenyző sem jutott a legjobb nyolc közé sem férfitőrben, sem női kardban.Bruckner Vince A minszki U23-as Eb első napja után nem örülhetünk különösebben nagy sikereknek, mivel egyetlen magyar versenyző sem jutott a legjobb nyolc közé sem férfitőrben, sem női kardban.

A délelőtt kezdő férfi tőrözők mezőnyében négy magyar versenyző indult, a csoportkört mindannyian túlélték, azaz feljutottak a főtáblára. A 32 közé jutásért csak Bakó Tamásnak kellett vívnia, de nem sikerült a továbbjutás, kikapott a német Kleintől. A 16 közé kerülésért bekapcsolódott a másik magyar vívó, Dósa Dániela Bakót búcsúztató Kleint verte, Mátyás Bálint pedig a román Dascalunál bizonyult jobbnak, Balogh Boldizsárnak viszont nem sikerült nyernie a francia Chastanet ellen.

Dósa Dánielnek nem sikerült a negyeddöntőbe kerülés.
Dósa Dánielnek nem sikerült a negyeddöntőbe kerülés.

Dósa Dánielnek nem sikerült a negyeddöntőbe kerülés

A nyolcaddöntő pedig már a végállomást jelentette tőrözőinknek: Dósa meglepetésre a mindössze 17 éves orosz Borodacsevtől kapott ki, míg Mátyást az olasz Rosatelli győzte le. A versenyt az első kiemelt, olimpiát is megjáró cseh Alexander Choupetnich nyerte, a Dósát búcsúztató, nagy meglepetésre döntőbe kerülő Borodacsev ellen.

A női kardozók délutáni viadalán három magyar versenyző szerepelt, a selejtezőcsoportokból közülük ketten – László Luca és Katona Renáta – továbbjutott, Kelecsényi Léna viszont kiesett. A főtáblán a 16 közé kerülésért a hatodik kiemelt László alulmaradt az orosz Moszejkóval szemben, a kilencedikként rangsorolt Katona azonban legyőzte az olasz Ciaragliát. A fiúkhoz hasonlóan nyolcaddöntő neki sem sikerült. Az olasz Gargano ellen foszlottak szét a reményei a folytatásról.

Az aranyérmet szintén a papírformának megfelelően az orosz Anna Basta szerezte meg, ő a francia Caroline Querolit verte a fináléban.

Szombaton délelőtt a férfipárbajtőrrel folytatódik a viadal, majd délután a női tőrözők következnek.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK
Férfitőr egyéni
A csoportmérkőzéseken:
Dósa Dániel 5 győzelem/1 vereség, Balogh Boldizsár 4/2, Mátyás Bálint 4/2, Bakó Tamás 3/3 (mindannyian továbbjutottak)
A 32 közé jutásért: Bakó–Klein (német) 13-15
A 16 közé jutásért: Dósa–Klein 15-4, Mátyás–Dascalu (román) 15-8, Balogh–Chastanet (francia) 8-15
Nyolcaddöntő: Dósa–Borodacsev (orosz) 4-15, Mátyás–Rosatelli (olasz) 9-15
Döntő: Choupenitch (cseh)–Borodacsev 15-3
Végeredmény: 1. Alexander Choupenitch (Csehország), 2. Kirill Borodacsev (Oroszország), 3. Luka Gaganidze (Grúzia) és Alexandre Sido (Franciaország), …9. Dósa Dániel, …15. Mátyás Bálint, …25. Balogh Boldizsár, …41. Bakó Tamás
Női kard egyéni
A csoportmérkőzéseken:
László Luca 4 győzelem/2 vereség, Katona Renáta 3/3, Kelecsényi Léna 0/6. (László és Katona továbbjutott)
A 16 közé jutásért: Katona–Ciaraglia (olasz) 15-9, László–Moszejko (orosz) 14-15
Nyolcaddöntő: Katona–Gargano (olasz) 10-15
Döntő: Basta (orosz)–Queroli (francia) 15-10
Végeredmény: 1. Anna Basta (Oroszország), 2. Caroline Queroli (Franciaország), 3. Angelika Wator (Lengyelország) és Rebecca Gargano (Olaszország), …14. Katona Renáta, … 21. László Luca, …40. Kelcsényi Léna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik