Vívás: négy egyesületbe került a kard-serdülőbajnokság négy aranya

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.08. 22:03
Címkék
A Vasas sporttelepén rendezték meg a hét végén a serdülő kardozók országos bajnokságát. a fiúk mezőnyében leginkább a hazaiak és a KVSE, míg a lányok között az MTK és a GEAC versenyzőinek teljesítményét lehet kiemelni.

UP-info Hétvégén rendezték a serdülő kardozók országos bajnokságát a Vasas sporttelepén. Az egyéni küzdelmekben a fiúk mezőnyében hazai siker született, a Vasas versenyzője, Horváth Gergő nyerte a számot, a döntőben a Kertvárosi Vívó SE kardozóját, Baaken Soltot győzte le. A 63 indulóból a harmadik helyet Illés Kornél (Vasas) és Ondrik Konrád (BVSC) szerezte meg.UP-info Hétvégén rendezték a serdülő kardozók országos bajnokságát a Vasas sporttelepén. Az egyéni küzdelmekben a fiúk mezőnyében hazai siker született, a Vasas versenyzője, Horváth Gergő nyerte a számot, a döntőben a Kertvárosi Vívó SE kardozóját, Baaken Soltot győzte le. A 63 indulóból a harmadik helyet Illés Kornél (Vasas) és Ondrik Konrád (BVSC) szerezte meg.

A lányok versenyében 40 induló volt, és MTK-siker született, Fenyősi Zita révén, a döntőben a GEAC vívóját, Beviz Dorottyát verte meg. A harmadik helyen két újpesti versenyző, Jankovics Anna és Pápai Viktória Zoé osztozott.

Baaken Solt csapatban első, egyéniben második lett a serdülő országos bajnokságon Forrás: kertvarosivivas.hu
Baaken Solt csapatban első, egyéniben második lett a serdülő országos bajnokságon Forrás: kertvarosivivas.hu

Baaken Solt csapatban első, egyéniben második lett a serdülő országos bajnokságon  •  Forrás: kertvarosivivas.hu

A csapatversenyekre a fiúk mezőnyében tizenkét együttes nevezett. A bajnoki címet a Kertvárosi Vívó SE (Baaken Solt, Fekete-Kovács Máté, Szabó Márton, Turny Bátor) szerezte meg, a döntőben a hazai környezetben vívó Vasast (Bíró Hugó, Horváth Gergő, Illés Kornél, Kis-Tamás Bence) győzte le 45-41-re. A bronzcsatát az MTK (Szántó Zoltán, Székács Benedek, Széll Imre, Vígh Benedek) nyerte a BVSC ellen.

A lányok versenye tíz együttes részvételével zajlott, a viadalt a Gödöllői EAC (Bata Édua, Beviz Dorottya, Missurai Pálma) csapata nyerte, a fináléban 45-35-re győzött az MTK (Báthory Kata, Fenyősi Zita, Rajkai Boróka, Spiesz Anna) ellen. A harmadik helyért vívott összecsapáson a BVSC (Aladi Nóra, Schrödl Anita, Szűcs Luca, Urbán Luca) verte az UTÉ-t.

További korosztályos híreink VÍVÁSBAN sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik