Tenisz: jelentős előrelépés várja Piros Zsombort az ATP-ranglistán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.27. 17:29
Címkék
Szabadkártyásként az elődöntőig jutott a 17 éves Piros Zsombor a Balatonalmádiban zajló 15 ezer dollár összdíjazású salakpályás felnőtt teniszversenyen. A négy között kikapott „német mumusától”, Pascal Meistől, de így is ez a szereplés élete legjobb eredménye a profik között.

reb Sorozatban második felnőttversenyét játssza idehaza Piros Zsombor. A januári Australian Open juniorversenyének győztese a korosztályos Grand Slam-viadalokat leszámítva szinte csak felnőttek között szerepel, így a múlt heti, zamárdi torna után ezúttal Balatonalmádiban lépett pályára.reb Sorozatban második felnőttversenyét játssza idehaza Piros Zsombor. A januári Australian Open juniorversenyének győztese a korosztályos Grand Slam-viadalokat leszámítva szinte csak felnőttek között szerepel, így a múlt heti, zamárdi torna után ezúttal Balatonalmádiban lépett pályára.

piros_zsombor01_almadi_zador
piros_zsombor01_almadi_zador

Piros az elődöntőig jutott Balatonalmádiban  •  Fotó: MTSZ/Zádor Péter

Piros szabadkártyával indulhatott a 15 ezer dollár összdíjazású viadal főtábláján, hiszen a felnőtt-világranglistán – egyelőre – csupán az 1385. helyen jegyzik.

Az MTK versenyzője azonban többször is rácáfolt a papírformára- Az első körben 6-4, 6-1-re verte a 20 éves türkmén Isa Mammetulijevet, majd a második fordulóban következhetett a torna első kiemeltje, a rangsorban 423. Nagy Péter.

A 17 éves honfitárs nem tisztelte az idősebbik riválist, és könnyedén, 6-3 6-0-ra verte Nagyot. Ha már lúd, legyen kövér alapon a negyeddöntős ellenfél sem jelentett akadályt Pirosnak, aki – ha kicsit nehezebben is – 7-6, 7-5-re nyert a cseh Petr Hajek (996.) ellen.

Az elődöntőben Piros aztánmegkapta a számára egyáltalán nem ismeretlen Pascal Meist. Amikor április közepén hosszabb interjút készítettünk a magyar fiúval, éppen aki egy Meisszel kapcsolatos élményét elevenítette fel, vagyis hogy az Australian Open juniorbajnokaként mennyit változott a megítélése az ellenfelek között, sokkal komolyabban veszik már. Piros az első szettben kőkeményen meg is szorongatta a németet, aki végül azért 7-5-re behúzta a játszmát. A második felvonás már kevesebb izgalmat tartogatott, Piros valószínűlegelfáradt a menetelésben, mindenesetre Meis 7-5, 6-1-re győzött, amivel fináléba jutott.

Piros az elődöntős szereplésnek köszönhetően hat pontot szerez, s amint „jóváírják” az egységeket jelentős előrelépés várja az ATP-ranglistán. Június 4-én pedig kezdődik a Roland Garros, a juniorversenyben az esélyesek egyike a magyar fiú.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik