Röplabda: a szövetség felkészül a megváltó taóprogram fogadására

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 08:54
Címkék
A röplabdaszövetség lázasan dolgozik azon, hogy mire a Parlament döntése alapján a sportáguk végre a taóprogramba kerül, minden terv készen álljon annak megfelelő felhasználására.

Lakner Gábor Bár két korosztályos röplabda-válogatott javában készül az Európa-bajnoki selejtezőtornára, a junior fiúk pedig éppen a hazai rendezésű kontinenstorna előtt gyakorolnak, a sportágban a legfelkapottabb téma az utánpótlás-nevelésben mégsem a válogatottak várható szereplése, hanem a röplabda bevonása a taóprogramba.Lakner Gábor Bár két korosztályos röplabda-válogatott javában készül az Európa-bajnoki selejtezőtornára, a junior fiúk pedig éppen a hazai rendezésű kontinenstorna előtt gyakorolnak, a sportágban a legfelkapottabb téma az utánpótlás-nevelésben mégsem a válogatottak várható szereplése, hanem a röplabda bevonása a taóprogramba.

serdülő röpi
serdülő röpi
Amint arról honlapunk is beszámolt, az Európai Unió engedélyezte a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao) további hat éven keresztüli működését, változatlan formában. Egyvalami mégis módosul: az eddigi öt sportág mellé hatodikként a röplabda is bekerül.

A szövetség elnökségét nem érte váratlanul Szabó Tünde sportért felelős államtitkár bejelentése, hiszen hónapok óta dolgoztak azon, hogy a röplabda a látványcsapatsportágak közé kerüljön. A végső döntést a Parlament hozza meg, de a szervezet addig sem tétlenkedik, és már megkezdte az előkészítő munkát.

„A taótámogatás lehetőségeinek felhasználásával a küszöbén állunk annak, hogy a korábbiaknál jóval nagyobb lépésekben fejlődhessen a magyar röplabdázás, az utánpótlásképzéstől kezdve egészen a nemzeti válogatottak versenyeztetési körülményeinek biztosításáig – mondja közleményében dr. Kovács Ferenc, a szövetség elnöke. – Megkezdtük a taótámogatás felhasználását szabályozó kézikönyv kidolgozását és a háttérdokumentáció előkészítését. Elképzeléseink szerint a törvényi rendelkezések megváltoztatásakor rendelkezni fogunk közép- és hosszú távú stratégiával, illetve olyan teljes körű tájékoztató füzettel, amelyből a klubok minden információt megkapnak az eljárás rendjét és részleteit illetően.”

Ludvig Zsolt főtitkár a szövetség minden tagszervezetét levélben értesítette a kedvező hírről, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a reális és megvalósítható szakmai-stratégiai programok előkészítésére helyezzék a hangsúlyt, mivel a támogatás megítélésének az lesz az alapja.

„Sportágunk nagy lehetőséget kaphat a taótámogatás által, amellyel jól kell élnünk, és hosszú távon fenntartható, létszámnövekedésben és eredményekben megmutatkozó terveket kell bemutatnunk, melyek által bizonyítást nyerhet, hogy a bizalmat többszörösen kiérdemeltük” – fogalmazott a főtitkár.

Úgy fest, mire a Parlamentben megszületik a döntés, a tervek készen állnak. Persze minden terv annyit ér, amennyit később megvalósítanak belőle, de a tettrekészség egészen biztosan nem hiányzik a magyar röplabdázásból.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik