Liverpool: 100 ezer font büntetés 11 éves játékos átcsábításáért

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 18:40
Címkék
Százezer font pénzbírságot szabtak ki, és az angliai akadémisták igazolásától két évre eltiltották a Liverpool labdarúgóklubját, amiért szabálytalanul csábította el a Stoke City mindössze 11 éves játékosát.

Bruckner Vince A Premier League vezetősége bejelentette, hogy hosszas nyomozás után bűnösnek találta a Liverpoolt. A grémium állítása szerint a Mersey-partiak szabálytalan eszközökkel próbálták meggyőzni a Stoke City 11 éves (egyébként nem nevesített) tehetségének szüleit, hogy „költözzenek át” az Anfield Roadra. A „vörösök” felajánlották, hogy a kissrác tandíját is kifizetik, csak igazoljon hozzájuk. Ám a fiú szülei ebbe nem mentek bele, sőt panaszt tettek a ligánál, s ezzel veszni hagytak több ezer fontnyi tandíjtámogatást.Bruckner Vince A Premier League vezetősége bejelentette, hogy hosszas nyomozás után bűnösnek találta a Liverpoolt. A grémium állítása szerint a Mersey-partiak szabálytalan eszközökkel próbálták meggyőzni a Stoke City 11 éves (egyébként nem nevesített) tehetségének szüleit, hogy „költözzenek át” az Anfield Roadra. A „vörösök” felajánlották, hogy a kissrác tandíját is kifizetik, csak igazoljon hozzájuk. Ám a fiú szülei ebbe nem mentek bele, sőt panaszt tettek a ligánál, s ezzel veszni hagytak több ezer fontnyi tandíjtámogatást.

Liverpoolban a szabályok áthágásának árán is megszereznék a legtehetségesebb gyerekeket (képünk illusztráció) Fotó: Nick Taylor/LFC
Liverpoolban a szabályok áthágásának árán is megszereznék a legtehetségesebb gyerekeket (képünk illusztráció) Fotó: Nick Taylor/LFC

Liverpoolban a szabályok áthágásának árán is megszereznék a legtehetségesebb gyerekeket (képünk illusztráció)  •  Fotó: Nick Taylor/LFC

A Liverpoolt – amely elismerte a szabálysértést – bűnösnek találták „játékos vagy családja megvesztegetésének” kísérletében. A klub elöljárói azzal védekeztek, hogy a Stoke – éppen úgy, ahogyan ők tervezték – fizeti a fiú tandíját, s az Anfielden is csupán segíteni akarták az ígéret további fejlődését. A teljes képhez hozzátartozik: a szabály a tandíj átvállalását nem tiltja, azt azonban igen, hogy a támogatás felajánlásával csábítsanak el gyerekeket másik csapattól.

A Poolt százezer fontra büntették, s a verdikt értelmében két évig nem igazolhat a Premier League-ben, valamint a Championshipben (az angol másodosztályban) szereplő klubok akadémiájáról játékosokat.

A Liverpool példája nem egyedülálló, az utóbbi években a Barcelonára, a Real Madridra és Atléticóra is szabtak ki hasonló okok miatt bírságot, igaz, azok a legkevésbé sem döntötték romba a gazdag klubokat. Az esetek ugyanakkor jól mutatják: már egészen fiatal korban is hatalmas verseny zajlik a legtehetségesebbekért.

Egyéb korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik