Labdarúgás: Sporting–Honvéd-nyitómeccs a 10. Puskás Suzuki Kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 19:08
Címkék
Jubileumhoz érkezett a június másodikán rajtoló Puskás Suzuki Kupa. Magyarország egyik legrangosabb utánpótlástornáját tizedik alkalommal rendezik meg. Itt lesz a Real Madrid és a Panathinaikosz, elindul a Honvéd és a Puskás Akadémia, debütánsként pedig a lisszaboni Sporting és a Bayern München érkezik. A kérdés: a Honvéd hatodszor, a Real negyedszer, avagy a másik négy együttes valamelyike először emelheti-e magasba a trófeát?

Majer Dániel Június másodikán kezdődik Magyarország legrangosabb nemzetközi utánpótlástornája, a Puskás Suzuki Kupa. A hatcsapatos megméretésen szokás szerint U17-es együttesek csapnak össze, a jubileumi tizedik kiírásra pedig talán minden idők legerősebb mezőnye gyűlt össze. Puskás Ferenc korábbi klubjai, az állandó résztvevőnek számító Budapest Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz, valamint a házigazda Puskás Akadémia mellett első alkalommal érkezik Felcsútra a Bayern München és a Sporting Lisszabon.Majer Dániel Június másodikán kezdődik Magyarország legrangosabb nemzetközi utánpótlástornája, a Puskás Suzuki Kupa. A hatcsapatos megméretésen szokás szerint U17-es együttesek csapnak össze, a jubileumi tizedik kiírásra pedig talán minden idők legerősebb mezőnye gyűlt össze. Puskás Ferenc korábbi klubjai, az állandó résztvevőnek számító Budapest Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz, valamint a házigazda Puskás Akadémia mellett első alkalommal érkezik Felcsútra a Bayern München és a Sporting Lisszabon.

Az idén is összecsap a Honvéd és a Real Madrid Forrás: M4 Sport
Az idén is összecsap a Honvéd és a Real Madrid Forrás: M4 Sport

Az idén is összecsap a Honvéd és a Real Madrid  •  Forrás: M4 Sport

Mint eddig minden évben, a tizedik torna nagy kérdése is az: sikerül-e végre nyernie a Puskás Akadémiának. Az eddigi kilenc kiírás során ugyanis még egyszer sem hódította el a trófeát a rendező csapata, noha négyszer jutott döntőbe. A Honvéd ötször (legutóbb tavaly), a Real Madrid háromszor, míg a Ferencváros egyszer ünnepelhetett. A lebonyolítás az idén is változatlan, két, háromfős csoportba sorsolták az együtteseket, továbbjutás pedig nincs annak érdekében, hogy az utánpótlástornákra jellemző módon mindegyik csapat ugyanannyi mérkőzést játsszon. Ehelyett az összes helyezést a pályán döntik el, a két csoportgyőztes játssza a döntőt, a két második helyezett a bronzéremért csap össze, a csoportharmadikok pedig az ötödik helyért küzdhetnek.

A megnyitóra már egy nappal korábban sor került, a labda azonban csak másodikán, 15 órakor a Sporting–Budapest Honvéd mérkőzéssel indul útjára. A házigazda Puskás ugyanaznap 17 órakor a Bayern München ellen kezdi meg szereplését a Pancho Arénában, a két klub ráadásul nem teljesen ismeretlen egymásnak, hiszen az U19-es csapataik májusban már találkoztak barátságos meccsen, Münchenben. Ami az U17-eseket illeti, jó hangulatban készülhetnek a bajorok ellen, hiszen a legutóbbi hétvégén, két fordulóval a vége előtt elhódították a korosztály magyar bajnoki címét.

A nézők nem mellesleg az U17-es Európa-bajnokságon jól szereplő magyar válogatott három tagját is láthatják futballozni, a Puskás Akadémia kapuját ugyanis az Eb-n több ízben bravúrokat bemutató Ásványi Balázs védi, míg a támadósorban Tímári Norman igyekszik gólokat lőni. A Budapest Honvédban is találunk kontinenstornát megjárt játékost Szendrei Norbert személyében, aki az U19-es és az U17-es bajnokságot egybe véve 9, míg Tímári ugyanebben a két korosztályban összesen 13 gólnál jár a szezonban.

A 10. PUSKÁS SUZUKI KUPA PROGRAMJA
A csoport: Puskás Akadémia, Bayern München, Panathinaikosz
B csoport: Budapest Honvéd, Sporting, Real Madrid
Június 2. (péntek)
15 óra: Budapest Honvéd–Sporting
17 óra: Puskás Akadémia–Bayern München
Június 3. (szombat)
15 óra: Budapest Honvéd–Real Madrid
17 óra: Puskás Akadémia–Panathinaikosz
Június 4. (vasárnap)
15 óra: Bayern München–Panathinaikosz
17 óra: Sporting–Real Madrid
Június 5. (hétfő)
13 óra: mérkőzés az ötödik helyért
15 óra: mérkőzés a harmadik helyért
17 óra: döntő

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik