utanpotlassport.hu 2017.08.11 23:13 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kosárlabda: Eb-döntős az U16-os leányválogatott

Az EYOF után a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon is döntőbe jutott az U16-os leányválogatott. Mészárosné Kovács Andrea együttese nagyszerű védekezéssel, tizennyolc ponttal verte a letteket az elődöntőben.

L. G. A pénteki szünnap után folytatódott a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság, és a magyar U16-os leányválogatott az este főmérkőzését játszotta a második elődöntőben. Mészárosné Kovács Andrea együttese a lettekkel csapott össze a döntőbe jutásért.

U16 csapatöröm

Így örültek a lányok a döntőbe jutásnak  •  Forrás: FIBA

Válogatottunk Angyal Barbara vezérletével repülőrajtot vett, a második perc végén 11-3-as magyar vezetést mutatott az eredményjelző, érkezett is a lett időkérés. Ezt követően hosszú időre bedeszkázták a gyűrűket, a kosárcsendet Wentzel Nóra törte meg a 7. percben, így máris tíz ponttal vezetett csapatunk. A lettek az első negyedben mindössze két Vihmane-triplát tudtak felmutatni, így maradt is a differencia.

A második szakaszban négy pontra zárkózott fel az ellenfél, ekkor azonban jött Mányoky Réka, aki egymaga nyolc pontot szerzett sorozatban, és ismét tízen kívül voltak a lettek. Bármit próbált a rivális, mindenre jött magyar válasz, a nagyszünetben így tizenkét pontos vezetéssel vonulhatott szusszanni a csapatunk.

Térfélcsere után a lettek megint benéztek tíz pont alá (23. perc: 35-28), de a hatalmasat küzdő és elképesztően védekező magyar válogatott 6-0-s futással válaszolt. A lettek nagy nehezen visszaküzdötték magukat nyolc pontra, de a szakasz végén tizenhárom pontos magyar vezetést láthattunk.

A záró negyedben nem potyogtak sűrűn a kosarak, de a lettek egészen egyszerűen nem tudtak lőtávolon belülre kerülni. Amikor Wenztel Nóra duplája után 18 pontosra hízott az előny, gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (36. perc: 59-41). Válogatottunk a hátralévő időben könnyedén őrizte az előnyét, és 63-45-ös győzelmével döntőbe jutott!

A magyar csapat végig vezetve, az ellenfélnek egyetlen negyedet sem átengedve, rendkívül magabiztosan győzött az elődöntőben. Arra a védekezésre pedig, amely 45 ponton tartotta a letteket, nehéz lenne jelzőket találni.

Válogatottunk szombaton 20.45 órától a házigazda franciákkal játszik a fináléban.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U16-OS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, BOURGES
Elődöntő
Magyarország–Lettország 63-45 (16-6, 17-15, 17-16, 13-8)
Magyarország: Angyal 8/3, Mányoky 14/3, Varga 10, Wentzel 12, Tóth F. 4. Csere: Vári 2, Madár 2, Dombai 4, Vincze 3, Szirony 4, Budácsik. Szövetségi edző: Mészárosné Kovács Andrea

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.