Kosár: a kadetdöntőben öt meccsen nyolcvan lepattanót szerzett Kis Balázs

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.20. 18:09
Címkék
A kadet fiúk kosárlabda-bajnokságában ezüstérmet nyert MAFC együtteséből a magasságával és a teljesítményével is kiemelkedett a csapat centere, Kis Balázs, aki csapata egyik legjobbjaként a nyolcas döntő öt mérkőzésén kereken nyolcvan lepattanóval járult a szép eredményhez.

Lakner Gábor Ahogy arról beszámoltunk, a bajnok Alba Fehérvár mögött a MAFC együttese szerezte meg az ezüstérmet a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében. A csapat centre, Kis Balázs nem akármilyen statisztikával hívta fel magára a figyelmet: az öt lejátszott mérkőzésen kereken nyolcvan lepattanót gyűjtött, ami meccsenként tizenhatos átlagot jelent.Lakner Gábor Ahogy arról beszámoltunk, a bajnok Alba Fehérvár mögött a MAFC együttese szerezte meg az ezüstérmet a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében. A csapat centre, Kis Balázs nem akármilyen statisztikával hívta fel magára a figyelmet: az öt lejátszott mérkőzésen kereken nyolcvan lepattanót gyűjtött, ami meccsenként tizenhatos átlagot jelent.

MAFC Kis Balázs
MAFC Kis Balázs

Kis Balázs (középen, feketében) munkában a kadetdöntőn  •  Forrás: kosarsport.hu

A legtöbbet a Honvéd elleni nyitómérkőzésen szedte le, akkor huszonnyolcig jutott, amelyből tízet az ellenfél palánkja alatt szerzett. A legjobb mérkőzése a Szolnok elleni elődöntő volt, amelyen 26 ponttal és 18 lepattanóval dupla-duplát ért el.

A MAFC 16 éves és még növésben lévő, jelenleg 196 cm magas játékosával a nyolcas döntő után néhány nappal beszélgettünk.

„Kicsit engem is meglepett, hogy ilyen jól ment a játék a nyolcas döntőben, de nem ez volt az első torna, amely így sikerült. Korábban az első EYBL-fordulóban is hasonlóan ment, akkor én lettem az MVP is. Valahogy felszabadultabban kosarazom ezeken a tornákon, pedig talán még nagyobb is a tét, mint egyébként. A bajnokság nyolcas döntőjében az volt a célunk, hogy a négy közé jussunk. Két éve a serdülők között negyedikek lettünk, így az volt a minimum, amelyet most is szerettünk volna elérni. A legkeményebbek a bajnok Alba Fehérvár elleni meccsek voltak, de a Szolnok elleni elődöntő sem volt egyszerű” – mondja az edzője, Vittay Ambrus által is dicsért Kis Balázs, aki nyolc éve kosarazik, kezdetek óta centerposzton.

„Mindig is a MAFC-ban játszottam, és mindig centert. Az erősségem a lepattanózás, amint azt a döntő statisztikája is mutatja, amellett jól dobok középtávolról és kintről is. A külső posztokon van még mit csiszolni, ha kintről indulok, bátrabban kell befelé törnöm” – értékeli a saját játékát Balázs, aki a sok edzés mellett a közösség erejét tartja a siker kulcsának.

MAFC kadet
MAFC kadet

A kadtebajnoki ezüstérmes MAFC, a hátsó sorban a játékosok közül balról a második Kis Balázs  •  Forrás: MAFC Facebook

„Amellett, hogy jó korosztálynak tartják a mienket, rengeteget segített, hogy a pályán kívül is sok időt töltünk együtt. A közösségi szellem húzott minket felfelé, és az év végére igazán összeálltunk. Az edzőnkkel, Vittay Ambrussal ebben az évadban dolgoztunk először, gyorsan megtaláltuk a közös hangot, mindenki imádott edzésre járni. A MAFC-ban egyébként is páratlanul családias a hangulat, még a felnőttcsapat tagjai és edzői is közvetlenek velünk. Nem tudom elképzelni, hogy máshol játsszak, ha hívnának, se mennék sehová.”

A csapat hazai élvonalbeli mérkőzéseiről nem hiányozhat a lelátóról, a csapattársaival együtt szurkol a felnőtteknek. A centerek játékát kiemelten figyeli, igyekszik minél többet ellesni a klubtársaktól.

„A Vasas elleni, kiesésről döntő párharc második meccsén is kint voltam, és nagyon örültem, hogy egyenlítettünk. Remélem, a bennmaradást is sikerül kivívni, még ha idegenben is játszunk” – mondja bizakodva a center, aki abban is reménykedik, hogy még nem ért véget neki az évad.

„A korosztályos válogatott bő keretében helyet kaptam tavaly nyáron, a tizenhatos keretszűkítés után azonban már nem maradtam a csapatban. Ősszel ismét megnéztek, és bízom benne, hogy a nyolcas döntőn fel tudtam hívni magamra a figyelmet, és újra számítanak rám. A rövid távú célom az, hogy bekerüljek a válogatottba, aztán az élet hozza a többit. Nem tervezek hosszú távra, lépésről lépésre haladok, de nagyon sokáig szeretném űzni a játékot. Az az iskola mellett kitölti az egész életemet, de nagyon szép élményeket köszönhetek neki, így nem kérdés, hogy megéri-e.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik