Kosár: a Szolnok már a négy között van a fiú-kadétbajnokságban

Vágólapra másolva!
2017.05.11. 22:09
Címkék
Az első nap után egy hely már elkelt a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának elődöntőjében, a Szolnoki Sportcentrum már egészen biztosan ott lesz a nyolcas döntő négy legjobb csapata között.

L. G. Székesfehérváron csütörtök reggel feldobták a labdát a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében, és az első napon hat mérkőzést játszottak a csapatok. A B csoport tagjaira dupla forduló várt, az A jelű négyes tagjai egyszer léptek pályára. Pénteken fordul a kocka, akkor a B-ben helyet kapott gárdáknak lesz lazább napjuk.L. G. Székesfehérváron csütörtök reggel feldobták a labdát a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjében, és az első napon hat mérkőzést játszottak a csapatok. A B csoport tagjaira dupla forduló várt, az A jelű négyes tagjai egyszer léptek pályára. Pénteken fordul a kocka, akkor a B-ben helyet kapott gárdáknak lesz lazább napjuk.

Kadetdöntő Szolnok-Szombathely
Kadetdöntő Szolnok-Szombathely

A Szolnok a Szombathelyt is legyőzte, így készülhet az elődöntőre  •  Forrás: kosarsport.hu

Kezdjük is velük, hiszen az egyik elődöntős hely már elkelt a duplázást követően. A nyitányon a Szombathelyi Sportiskola KA a Rátgéber Akadémia ellen lépett pályára, és bár az első negyed után még egy ponttal vezettek a pécsiek, a vasiak azt követően állva hagyták őket. A harmadik, rendkívül pontszegény (6-11) tíz perc után újra a szombathelyiek akarata érvényesült, akik végül fölényesen, 72-50-re nyertek a csak fellángolásokra képes pécsiek ellen.

A címvédő Vasas Akadémia és a Szolnoki Sportcentrum mérkőzése nagy csatát és izgalmas hajrát hozott. A nagyszünetben még tizenegy ponttal vezettek a szolnokiak, a harmadik negyedben azonban négy pontra zárkóztak a pasarétiek. A végjátékban aztán a szolnokiak képesek voltak még egyszer újítani, így 66-63-ra megnyerték a hullámzó mérkőzést.

A két győztes, a Szombathely és a Szolnok vívta a késő délutáni mérkőzést, a várt nagy küzdelem azonban elmaradt. A mezőnyből egészen kivételes hatékonysággal célzó szolnokiak gyakorlatilag már az első húsz percben eldöntötték a mérkőzést, a nagyszünetben egy híján harminc ponttal vezettek. A második félidő így nem hozott izgalmakat, a Szolnok 79-53-ra győzött. A két győzelemmel Szolnoki Zoltán együttese a nap nyertese, és az eredmények már nem alakulhatnak úgy, hogy a Szolnoki Sportcentrum ne játsszon az elődöntőben.

Az esti mérkőzésen a Vasas ugyanis rendkívül pontszegény mérkőzésen javított, és legyőzte a Rátgéber Akadémiát. Az utolsó negyedben a pasarétiek hat, míg a pécsiek mindössze három pontot dobtak, a Vasas így 51-45-re nyert. A Rátgéber így már biztosan nem juthat a négy közé, az egy-egy győzelemmel álló Szombathely és a Vasas ki-ki mérkőzésen dönti el a másik elődöntős hely sorsát.

Az A csoportban a rendező és favorit Alba Fehérvár esélyeshez méltó játékkal kezdett a ZTE KK ellen. Peresztegi Nagy Ákos együttese már az első negyedben eldöntötte a mérkőzést (30-8), a végig jó ritmusban játszó vendéglátók végül ötven ponttal, 97-47-re győzte le a zalaiakat. Amikor már eldőlt a mérkőzés, mindkét edző pihentette kulcsjátékosait, de a különbség így is csak nőtt.

A MAFC–Budapesti Honvéd fővárosi rangadón az újbudaiak kerültek lépéselőnybe. Hullámzó mérkőzésen folyamatosan változott, ki kerül épp lépéselőnybe, a hullámvasutazásból pedig a MAFC jött ki jobban, amely 72-65-re győzött. Nem mehetünk el szól nélkül a győztes csapatban szereplő Kis Balázs teljesítménye mellett, aki 28 (!) lepattanót szedett össze a pályán töltött 34 perc alatt, abból tízet az ellenfél palánkja alatt.

Folytatás pénteken reggel 9 órakor a Gáz utcában.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik