Kézilabda: szerbek kipipálva, lehet készülni az érettségire

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.05. 11:02
Címkék
A kulcsembereit nélkülöző ifjúsági fiú kézilabda-válogatott kétszer is legyőzte (28-27, majd 29-23) Szerbiát Dabason. A felkészülési meccseken annak ellenére maradt hibátlan a társaság, hogy néhány fiú fejében a kézilabda helyett inkább az érettségi és az járhatott, hogy a ballagásra milyen nyakkendőt vegyen fel.

reb Több mint zsúfolt hetet élnek meg a hazai férfi kézilabdázók: a felnőttek Európa-bajnoki selejtezőt játszottak (és játszanak vasárnap) az olimpiai bajnok Dániával, az U23-as együttes a lengyel B válogatottat fogadta, a juniorok Balatonbogláron az oroszokkal birkóznak, míg az ifjúságiak a szerbekkel vívtak páros meccset.reb Több mint zsúfolt hetet élnek meg a hazai férfi kézilabdázók: a felnőttek Európa-bajnoki selejtezőt játszottak (és játszanak vasárnap) az olimpiai bajnok Dániával, az U23-as együttes a lengyel B válogatottat fogadta, a juniorok Balatonbogláron az oroszokkal birkóznak, míg az ifjúságiak a szerbekkel vívtak páros meccset.

ifi_fiuk
ifi_fiuk

Duplán győztes ifjúsági csapat  •  Forrás: Dabasi Kézilabda Klub

Mivel mindegyik együttesben akadnak olyan sokra hivatott fiatalok, akik a náluk idősebbekkel játszanak, az ifjúsági együttes a megszokott kerethez képest jelentősen átalakítvafogadta Dabason a szerbeket.

„A többi válogatott szereplése miatt tíz meghatározó játékosomat nélkülöztem” – jegyzi meg Imre Vilmos, a korosztályos csapat szövetségi edzője. „Ezazonban nem okozott gondot, hiszen a fiatalabbak, illetve a máskor kevesebbet szereplő ifjúságiak szépen dolgoztak. Igyekeztük úgy felépíteni a meccseket, hogy gyakoroljuk az egész évben finomított taktikát.”

Az első, 28-27-es magyar sikerrel záruló összecsapáson szinte végig vezetett a házigazda, ám a második félidőben hullámvölgy jött, s csak a hajrában szerzett két fontos gól döntötte Deményi Xavérék javára a meccset.

A második találkozó már simábban alakult: agresszívebben kézilabdáztaka magyarok, de védekezéssel és a kapusteljesítményben felülmúlták a vendégeket, így alakult ki a 29-23-as végeredmény.

„Remek, jól összerakott szerb csapatot győztünk le. Örülök, hogy velük játszottunk, hiszen az erős ellenfelek ellen lehet igazán fejlődni” – mondja Imre Vilmos.

Az összetartás csütörtök délután befejeződött, hiszen a társaság nagy része ma ballag: bár a meccseken nem érződött dekoncentráltság, a szövetségi edző azért az edzéseken érzékelt némi – teljesen érthető – szellemi kihagyást.

Sebaj, a szerbek tehát kipipálva, jöhet a ballagás, no meg az érettségi.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

Fiú ifjúsági felkészülési mérkőzések
Magyarország–Szerbia 28-27 (15-11)
Dabas, játékvezetők: Budai-Bock, Rácz (játékvezetők)
Magyarország: Deményi, Nagy M. (kapusok), Csomor 1, Éles B. 5 (3), Kiss D., Németh A., Orbán B., Péter 2, Rózner 3 (1), Schaffer 2, Simotics, Somogyi 4, Spekhardt, Szmetán 3, Szöllősi O. 2, Varga M. 6. Szövetségi edző: Imre Vilmos
Szerbia: Krstics, Trnavac, Jandrics (kapusok), Bubics, Cetnik 1, Ivanovics 2, Jovanovics 2, Maksics 9 (3), Mijatovics 3, Milenkovics 1, Millics 2, Milosavljevics 1, Petrovics, Slavuljica 1, Stefanovics 3, Vignjevics 2. Szövetségi edző: Nenad Makszics
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3
Magyarország–Szerbia 29-23 (16-12)
Dabas, játékvezetők: Járdi, Kazi (játékvezetők)
Magyarország: Anderlik, Deményi, Nagy M. (kapusok), Csomor 2, Éles B. 8, Kiss D., Németh A. 4, Orbán B. 2, Péter 2, Rozner, Schaffer 1, Simotics 4, Somogyi 2, Spekhardt 2, Szmetán 1, Tóth P. 1, Varga M. Szövetségi edző: Imre Vilmos
Szerbia: Krstics, Trnavac, Jandrics (kapusok), Bubics 1, Cetnik 2, Ivanovics 2, Jovanovics, Maksics 6, Mijatovics 4, Milenkovics 1, Millics 1, Milosavljevics 3, Petrovics 2, Slavuljica 1, Stefanovics, Vignjevics. Szövetségi edző: Nenad Makszics
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik