Kézilabda: száz csapat a Balázs-kupa utánpótlástornán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 15:13
Címkék
Szombattól harminckettedik alkalommal rendezik meg a kontinens egyik legnagyobb nemzetközi utánpótlás-kézilabdatornáját Győrött. A rendezvény központja az Audi Aréna két pályája lesz, azon kívül négy másik csarnok ad majd otthont a száz regisztrált csapatnak, amelyek között a magyar együttesek mellett jó néhány nevezőt találunk a környező országokból.

Aranyossy Áron A mára nemzetközi találkozóvá érett esemény elnevezése a Balázs Béla Általános Művelődési Központról kapta a nevét, itt álmodták meg a kupa ötletét, amelyet aztán kezdetben itt is rendeztek meg. A Balázs Béla iskola diáksága és tantestülete 2003-ban átkerült a Marcalvárosi Közoktatási Központba, s ez volt a rendezvény helyszíne egészen 2014-ig, ekkor Győr városa vette át a rendezés jogát. Tavaly óta pedig már a megyeszékhely világverő klubja, a Győri Audi ETO KC a rendező.Aranyossy Áron A mára nemzetközi találkozóvá érett esemény elnevezése a Balázs Béla Általános Művelődési Központról kapta a nevét, itt álmodták meg a kupa ötletét, amelyet aztán kezdetben itt is rendeztek meg. A Balázs Béla iskola diáksága és tantestülete 2003-ban átkerült a Marcalvárosi Közoktatási Központba, s ez volt a rendezvény helyszíne egészen 2014-ig, ekkor Győr városa vette át a rendezés jogát. Tavaly óta pedig már a megyeszékhely világverő klubja, a Győri Audi ETO KC a rendező.

Tavalyi emlék a Balázs-kupáról; most jön a harminckettedik Forrás: balazskupa.hu
Tavalyi emlék a Balázs-kupáról; most jön a harminckettedik Forrás: balazskupa.hu

Tavalyi emlék a Balázs-kupáról; most jön a harminckettedik  •  Forrás: balazskupa.hu

A komoly elismerésnek örvendő tornára évről évre 80-100 csapat nevez, vagyis mintegy ezer gyerek vesz részt rajta. Számos komoly karriert befutó és a válogatottba is bekerülő kézilabdázónk ezen a megméretésen tűnt ki először, elég csak a győriek ikonikus irányítóját, Görbicz Anitát említeni, de kiemelhetjük Pálinger Katalint is: a kapus szintén bizonyította tehetségét annak idején a Balázs-kupán.

A verseny remek alkalmat nyújt arra, hogy a fiatal kézilabdázók megmutassák, mit tudnak, a sportolás mellett azonban egyéb programokkal is készülnek a szervezők: a gyerekek találkozhatnak például a Győri Audi ETO KC felnőttjátékosaival is.

Tavaly amúgy remekeltek a házigazdák, a nyolc korosztályból hatot a győriek nyertek meg. Ennek ellenére Róth Kálmán, a klub utánpótlás-szakmai igazgatója szerint a tornán szerzett tapasztalat sokkal fontosabb az eredményességnél.

„Ennek a rendezvénynek mindig is az volt a célja, hogy a gyerekek minél több kultúrkörrel ismerkedjenek meg, ezért is örülünk nagyon a határon túlról érkező csapatoknak. A Balázs-kupa nem arról szól, hogy ki nyer, hanem arról, hogy a résztvevők felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak.”

A fiúk és a lányok négy korosztályban (11-től 17 évesekig) szerepelnek az ötnapos tornán, amely szombaton kezdődik.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik