Kézilabda: megérdemelt jutalom a Győr serdülő leányainak

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.23. 15:52
Címkék
Nem mindennapi megtiszteltetésben volt része a Győri Audi ETO kiemelt serdülőbajnokságban győztes leány kézilabdázóinak: a felnőttek mai, Siófok elleni hazai mérkőzésén kapták meg a korosztályos bajnoki elsőségért járó aranyérmet. Kun Attila edző szerint részben a nagy merítési lehetőség volt az évad sikereinek a kulcsa.

reb A korosztálynál döntően fiatalabb, főleg 2002-ben született lányokkal nyerte meg a kiemelt leány serdülő kézilabda-bajnokságot a Győri Audi ETO. A Rába-partiak esztendeje a gárda magjával az U13-as sorozatban bizonyultak a legjobbnak, s a kimondatlan cél ezúttal is az aranyérem megszerzése volt.reb A korosztálynál döntően fiatalabb, főleg 2002-ben született lányokkal nyerte meg a kiemelt leány serdülő kézilabda-bajnokságot a Győri Audi ETO. A Rába-partiak esztendeje a gárda magjával az U13-as sorozatban bizonyultak a legjobbnak, s a kimondatlan cél ezúttal is az aranyérem megszerzése volt.

gyor_serdulok
gyor_serdulok

Győri bajnokcsapat  •  Forrás: Győri Audi ETO

„Én elsősorban azt vártam a csapattól, hogy a legjobb három közé kerüljön, de a lányok maguk között a bajnoki címre hajtottak – mondja a tréner Kun Attila, aki egyben a klub utánpótlás igazgató-helyettese. – Egyetlen egyszer kaptunk ki, idegenben a Dunaújvárostól, egyébként az egész idényben kiegyensúlyozottan teljesítettünk.”

A siker több összetevőnek köszönhető. A 2001-es, de főleg 2002-es születésű játékosok alkotta csapat ugyanabban az összeállításban szerepelt az ifjúsági sorozatban is (ott jelenleg ötödik az együttes, de még tart a bajnokság), azaz gyakran két-három évvel idősebb kézilabdázók ellen edződtek a lányok. Ráadásul jó szellemiségű, összetartó társaság alakult ki.

A Győr nyerte a serdülőbajnokságot – a másikat. A kiemelt mellett országos serdülőbajnokságot rendeztek, amelynek a nyolcas döntőjét az elmúlt három napban tartották Szigetszentmiklóson. Bordásné Horváth Marianna edző vezetésével agyőriek második helyen zártakaz A csoportban, majd az elődöntőben 24-23-ra nyertek az FTC II ellen, hogy a döntőben 25-24-re verjék a Balmazújvárost.

„Ebben a korosztályban rengeteg gyerek kézilabdázik Győrben, úgyhogy már három éve kialakítottuk a kiemelt csoportot. A huszonhárom játékos mindegyike jó képességű, a két sorozatban tudtam úgy forgatni a csapatot, hogy mindenki lehetőséget kapjon” – folytatta Kun.

etotorta
etotorta

Torta a lányoknak

Hogy egyénileg mennyire sokra hivatott kézilabdázókalkotják a csapatot, azt jól mutatja, hogy tizenkét magyar és két szlovák korosztályos válogatott is szerepela keretben, ráadásul Gerháth Kincsőt Bohus Beáta szövetségi edző már az ifjúsági válogatottba is meghívta.

„Rengeteget fejlődtek a lányok, agresszívabbá váltak védekezésben, gyorsabb lett a gondolkodásuk, sokkal jobb a labdabiztonságuk. Az átszervezett lebonyolítás miatt már év közben kemény mérkőzéseket játszottunk a Nemzeti Kézilabda Akadémia vagy a Dunaújváros ellen, így jó állapotban érkeztünk a rájátszásba.”

A győriek már Békéscsabán megnyerték a sorozatot, ám az utolsó, a Ferencváros elleni hazai mérkőzésen győzelemmel akartak ünnepelni: 26-25-ös sikerrel zárták a kiemelt serdülőbajnokságot. A szülők kedves ünnepséget csaptak a fiataloknak, a meccs után torták várták a lányokat. Ma pedig még nagyobb nagy megtiszteltetésben voltrészük: a Siófok elleni felnőttmeccs és népes közönség előtt kaptáka bajnoki aranyérmeket.

A bajnokcsapat névsora: Andróczki Flóra, Barcza Rebeka, Biró Dorina, Csekő Brigitta, Dezséri Zsófia, Farkas Johanna, Gerháth Kincső, Herbák Kitti, Horváth Nikolett, Kürthi Laura Klaudia, Lanczova Barbora, Lengyel Eszter, Mészáros Regina, Mészáros Réka, Nagy Zsófia, Németh Zsuzsanna, Somogyi Liza, Sülye Ágota Sára, Takács Virág, Tóth Krisztina Katalin, Tóthová Nikolett, Világos Diána, Zsiray Anna. Edző: Kun Attila

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik