Kézilabda: csoportgyőzelem az U17-es leány Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.13. 20:09
Címkék
Újabb győzelmével csoportelsőként jutott a középdöntőbe az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea együttese ezúttal a dánokat győzte le 31-27-re, a torna következő szakaszában pedig a németekkel és az oroszokkal találkozik.

Bruckner Vince A Győrött megrendezett Európa Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) után újra összecsapott a magyar és a dán leány ifjúsági kézilabda-válogatott. A csapatok ezúttal a Szlovákiában zajló U17-es Európa-bajnokságon találkoztak, a tét pedig a csoportgyőzelem volt. Az EYOF elődöntőjében 33-24-re nyertek a mieink, de Bohus Bea szövetségi edző ezúttal keményebb csatára számíthatott.Bruckner Vince A Győrött megrendezett Európa Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) után újra összecsapott a magyar és a dán leány ifjúsági kézilabda-válogatott. A csapatok ezúttal a Szlovákiában zajló U17-es Európa-bajnokságon találkoztak, a tét pedig a csoportgyőzelem volt. Az EYOF elődöntőjében 33-24-re nyertek a mieink, de Bohus Bea szövetségi edző ezúttal keményebb csatára számíthatott.

A dánok legyőzésével csoportelsőként jutott középdöntőbe az ifjúsági leányválogatott Forrás: gyor2017.hu
A dánok legyőzésével csoportelsőként jutott középdöntőbe az ifjúsági leányválogatott Forrás: gyor2017.hu

A dánok legyőzésével csoportelsőként jutott a középdöntőbe az ifjúsági leányválogatott  •  Forrás: gyor2017.hu

Ez így is történt, 0-2-s állásnál a magyar edző már a negyedik percben időt kért együttese zavarodott kezdése miatt. A dánok rohamait azonban továbbra sem sikerült megfékezni, nem sokkal később már 9-4-re vezetett az ellenfél. A magyar csapat ekkor is próbálkozott becsülettel, de a remekül záró dán hatos fal ellen nehezen boldogult. A fordulat 13-9-nél következett be, amikor egyszer csak összeállt a mieink játéka, és előbb remek négygólos szériával egyenlítettek, majd a félidő végére a vezetést is megszerezték, így 16-15-ös állásnál mehettek a szünetre.

A pihenő után pedig már igyekezett kézben tartani a találkozót a válogatott, amely a 43. percre már viszonylag kényelmes, háromgólos előnyre tett szert. A különbség tovább nőtt, a dánok egyszer jöttek vissza két gólra a találkozó végéig, azon kívül nem forgott veszélyben a győzelem, illetve az azzal járó csoportelsőség. Szabó Dóra ismét fantasztikusan védett, Pál Tamara pedig tizenegy góljával újra vezére volt a csapatnak.

Százszázalékos teljesítménnyel jutott tehát a középdöntőbe az ifjúsági leányegyüttes, ahol kedden és szerdán a németek és az oroszok korosztályos csapatával találkozik. Mindenképp pozitív előjel a négy közé jutást illetően, hogy a dánok elleni győzelemért járó két pontot a középdöntőbe is magukkal viszik a mieink.

IFJÚSÁGI LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYMIHÁLY (SZLOVÁKIA)
B-csoport, 3. forduló
Magyarország–Dánia 31-27 (16-15)
Játékvezetők:Stokes, Bartlett (brit)
Magyarország: Magera, Szabó D. (kapusok), Afentáler 2, Arany 4, Borgyos, Gerháth 3, Kácsor, Kovács N., Kuczora 5, Pál 11, Schatzl 2, Simon 3, Szilovics, Tóth N., Vámos, Varga E. 1. Szövetségi edző: Bohus Bea
A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Augusztus 10., csütörtök 19:30: Magyarország-Montenegró 30-23
Augusztus 11., péntek 19:30: Horvátország-Magyarország 21-22
Augusztus 13., vasárnap 17:30: Dánia-Magyarország 27-31

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik