Kézilabda: „Tartozunk nekik egy pofonnal” – revánsra készülnek a junior lányok

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.05. 19:59
Címkék
A nehézkes kezdést követően magabiztosan, 37-20-ra győzött a magyar junior női kézilabda-válogatott Macedónia ellen az Elek Gyula Arénában, a korosztályos Bajnokok Ligája elődöntőjében, így vasárnap este Norvégiával, immár a Papp László Budapest Sportarénában vívja a döntőt.

reb „Hogy tetszett az első félidő?” – szegeztük a kérdést Hajdu János szövetségi edzőnek a női junior Bajnokok Ligája első, Norvégia–Montenegró elődöntőjében, mire a tréner hanyag eleganciával a 17-10-es északi vezetést jelző eredményjelzőre mutatott. (A helyszín a Hősök tere helyett egyébként az Elek Gyula Aréna lett: a szervezők nem mertek kockáztatni a esővel, így a Ferencváros otthonába költöztették a két elődöntőt.)reb „Hogy tetszett az első félidő?” – szegeztük a kérdést Hajdu János szövetségi edzőnek a női junior Bajnokok Ligája első, Norvégia–Montenegró elődöntőjében, mire a tréner hanyag eleganciával a 17-10-es északi vezetést jelző eredményjelzőre mutatott. (A helyszín a Hősök tere helyett egyébként az Elek Gyula Aréna lett: a szervezők nem mertek kockáztatni a esővel, így a Ferencváros otthonába költöztették a két elődöntőt.)

kezilabda_noi_juniorbl
kezilabda_noi_juniorbl

Simán győzött a magyar válogatott Macedónia ellen

Igaz, ami igaz, nem hozott nagy harcot az először életre hívott női junior BL első elődöntője (a tavalyi U18-as világbajnoki negyedik norvégok végül 33-15-re nyertek), s a papírforma alapján a másodiknak párharc sem ígérkezett izgalmasnak A legutóbbi Magyarország–Macedónia mérkőzést nagyjából másfél hónapja rendezték a szkopjei U19-es Európa-bajnoki selejtezőn, s a Hajdu János irányította magyar csapat 33-18-ra győzött (végül azért a macedónok is kvalifikáltak a kontinensviadalra).

Csakhogy a magyar válogatott aktuális felállása újraértelmezte a „foghíjas a csapat” kifejezést: egy-két lábadozó sérült mellett a pénteki klubmeccsek miatt a Ferencváros, a Dunaújváros és a Debrecen játékosai sem álltak Hajdu rendelkezésére. Ők legalább a folytatásban csatlakozhatnak, az MTK Budapest fiataljai viszont a szombati NB I-es szereplés hiányoznak. Az érettségizőket pedig Hajdu „az az én saram” megjegyzéssel nem hívta a keretbe: hadd ballagjanak, tanuljanak.

Így aztán a szövetségi edző – írd és mondd – tizenegy kézilabdázót nevezett a mérkőzésre. „Sebaj, amikor én még igazán aktív edzői pályámat éltem, tizenkét játékos alkothatta a keretet” – jegyezte meg a rá jellemző humorral, ahogyan azt is, hogy délelőtt képeztek át két-három lányt beállónak…

Bár az első gólt Román Dorina szerezte, a macedónok gyorsan átvették a vezetést, s 6-3-ra is megléptek. A többször kiszolgáltatott helyzetbe hozott Dányi Bernadett alig találkozott a labdával, így már kilenc perc után Binó Boglárka állt a kapuba.

A macedónokat a kapuscsere sem zavarta meg, s bár Hornyák Bernadettszép indulásgólt szerzett, majd Afentáler Sára volt eredményes a szélről, s Hudák Emma is élt a ziccerrel, a 20. percben, Schatzl Natalie indulásgóljával sikerült ismét vezetni (9-8). A NEKA játékosa lendületbe jött, neki és az időntúli hetest fogó Bínónak köszönhetően 14-12-es hazai vezetéssel zárult a játékrész.

A második félidőben a házigazda egyszerűen átrohant a macedónokon, a lányok kényük-kedvük szerint szereztek gólokat, az 50. percben a lelkes fiatal szurkolók már tízet számolhattak a vendégekre. A végeredmény 37-20 lett, így a magyar csapat Norvégiával csap össze a döntőben vasárnap este 8-tól a Papp László Budapest Sportarénában. Lesz miért törleszteni: az északiak ütötték el az elődöntőtől Hajdu Jánosékat a tavalyi pozsonyi U18-as vb-n...

„A meccs elején nem állt össze a védekezünk, személy szerint nekem sem ment jól – mondta a kezéről a fáslit lehámozva Kuczora Csenge. – A második félidőben viszont sok gólt lőttünk indulásból, szerintem elfáradtak a macedónok, és talán fejben fel is adták a meccset.”

Csenge holnap a klubjában játszik meccset, így nem lehet ott a felnőtt női final four két elődöntője után tartandó juniorfináléban, ellentétben Schatzl Natalieval. „Óriási lesz! – lelkendezett a NEKA játékosa, s véleményét osztja Hornyák Bernadett is.

„Mi motiválja a csapatot, ha nem az, hogy láthatja maga előtt játszani Neagut, Lekicset, Görbicz Anitát és még sorolhatnám a klasszisokat?” Hornyákot a hangulatos helyszín mellett más is hajtja. „Az ifjúsági világbajnokságon életre szóló emléket vettek el tőlünk a negyeddöntős sikerükkel. Nekik és nekünk is lesznek hiányzóink, de sebaj: tartozunk nekik egy pofonnal.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

NŐI JUNIOR BAJNOKOK LIGÁJA, ELEK GYULA ARÉNA, ELŐDÖNTŐK
Magyarország–Macedónia 37-20 (14-12)
Játékvezetők: Marton, Szabó.
Magyarország: Binó, Dányi, Herczeg (kapusok), Afentáler 3, Albek 2, Hornyák 8, Hudák 1, Kuczora 6, Román 4, Schatzl 9, Vörös 4. Szövetségi edző: Hajdu János
Macedónia: Iljauz, Kiceska Micevska (kapusok), Arsenievska 4, Bozhinoska 1, Gajikj 1, Gichevska 5, Gligorjadis, Gramatova 1, Guguljanova 1, Ivanova, Kamcheska 1, Nikolovska 2, Stafanovska 2, Velkova 2, Vladeva. Szövetségi edző: Borce Markovski
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3.
Norvégia–Montenegró 33-15 (18-10)
Játékvezetők: Altmár, Horváth.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik