Kézi: utánpótlásbajnoki címmel bizonyított az egykori klasszisjátékos

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 17:06
Címkék
Az eredményes játékospályafutás után edzőként is bizonyított a korábbi válogatott Kis Ákos, aki a Balatonfüred fiú-kézilabdacsapatával megnyerte a serdülőbajnokságot. Mivel nem elsősorban a bajnoki cím volt a srácok célja, a tréner szerint nem is értékelik túl az aranyérmet: a fiatalokra új feladatok várnak.

reb Rövid, egyhónapos időszakot leszámítva szárnyalt a Balatonfüred fiú kézilabdacsapata a magunk mögött hagyott serdülőbajnokságban. Az idény előtt átszabott lebonyolítás szerint a Balaton-partiak a kiemelt sorozat nyugati csoportjába kerültek, s az utolsó két mérkőzésig mindenkit felülmúltak. A nyolc közé jutás tudatában aztán előbb a Veszprémtől, majd a Nemzeti Kézilabda Akadémiától is kikaptak, hogy a rájátszás kezdeténa Balmazújváros is meglepje őket.reb Rövid, egyhónapos időszakot leszámítva szárnyalt a Balatonfüred fiú kézilabdacsapata a magunk mögött hagyott serdülőbajnokságban. Az idény előtt átszabott lebonyolítás szerint a Balaton-partiak a kiemelt sorozat nyugati csoportjába kerültek, s az utolsó két mérkőzésig mindenkit felülmúltak. A nyolc közé jutás tudatában aztán előbb a Veszprémtől, majd a Nemzeti Kézilabda Akadémiától is kikaptak, hogy a rájátszás kezdeténa Balmazújváros is meglepje őket.

„Ilyen fiatalokról beszélve örülhetünk, és bármikor elfogadom, ha az egész bajnokság alatt csak egy hónapnyi hullámvölgy van. A sérülések mellett kicsit elbizakodottá váltak a srácok, de aztán gyorsan visszatért az őszi lendület” – mondja Kis Ákos, a Balatonfüred serdülőcsapatának edzője.

serdulok
serdulok

Bajnokcsapat  •  Forrás: Balatonfüred

Az egykori Veszprém-játékos, válogatott kézilabdázó szerint nem a bajnoki címet megcélozva kezdték el az idényt.

„Reméltük, hogy az élmezőnyben végzünk, de mindig az a fontos, hogy lássuk a gyerekeken a fejlődést. Aztán ahogyan sorra nyertük a mérkőzéseket, éreztük, hogy oké, akkor ez összejöhet. A társaság magjával már második éve dolgozom együtt, ez is segített abban, hogy jól szerepeljünk. A győzelmeinkben viszont még nagyobb szerepe volt annak, hogy az NB II-es felnőttbajnokságban szerepeltünk. Rengeteget számított a srácoknak, hogy felnőttek ellen mérettek meg, és a serdülők közé visszatérve jóval erősebben játszottak. Sokat dolgozunk, sokat edzünk, sokat játszunk”.

A bajnoki címet persze illendően megünnepelték, de nem estek túlzásba.

„Persze, motivációt ad a fiataloknak a siker, de mindig jön a következő feladat, hiszen ez csak egyetlen állomás az utánpótláskorban – folytatja Kis Ákos. – Szép eredmény, örülünk neki, viszont jön az új kihívás. Nem egyszerű a fiatalokkal, kamaszodnak, aztán néha még az se tetszik nekik, ha piros a tulipán, azaz mindennel bajuk van. Jövőre többen érettségiznek, szóval, figyelni kell rájuk.”

A Balaton-parti fiúk sikere mellett kiemelendő Kis Ákos eredménye is: a tréner játékosként tíz évig kézilabdázott Veszprémben, esztendőket töltött spanyol klubcsapatokban, majd hazatért, s 2015-is játszott még a Balatonfüredben, most pedig – kevéssel a visszavonulás után –edzőként is bizonyított.

„Örülök neki, hiszen ez a második teljes évem a fiúkkal, és jó látni, hogy sokat fejlődtek, ez fontosvisszaigazolás.”

Időközben eldőlt, hogy az FTC elleni sikerrel a Győr nyerte meg a leányok serdülőbajnokságát.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

A bajnokcsapat névsora:
Seprős Bence, Ágoston Áron, Toarniczky Máté, Horváth Balázs, Forgács Dávid, Brandt Balázs, Szász Bálint, Sövegjártó Mátyás, Gál Dominik, Horváth Bence, Vajda Huba, Gubicza Csaba, Papp Krisztián, Draskovics Gellért, Határ Péter, Szrnka Benedek, Szélpál István, Németh Gergő, Forgács Imre. Edző: Kis Ákos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik