Kézi, női U19-es Eb: a románokkal egy csoportban a sors(olás) akaratából

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 20:04
Címkék
Párizsban tartották meg a sorsolást csütörtökön: Svédországgal, Romániával és Hollandiával került azonos csoportba a női junior kézilabda-válogatott a nyári celjei U19-es Európa-bajnokságon.

UP-info Csütörtökön Párizsban tartották meg a július 27-én kezdődő női U19-es kézilabda Európa-bajnokság sorsolását. Mint ismert, a magyar együttes pillekönnyű csoportban vívta ki a részvételt a kontinensviadalra, amelyen a korosztály legjobb 16 válogatottja szerepel.UP-info Csütörtökön Párizsban tartották meg a július 27-én kezdődő női U19-es kézilabda Európa-bajnokság sorsolását. Mint ismert, a magyar együttes pillekönnyű csoportban vívta ki a részvételt a kontinensviadalra, amelyen a korosztály legjobb 16 válogatottja szerepel.

hajdu_csapat
hajdu_csapat

Két éve bronzérmet nyert a csapat Szkopjéban

Hajdu János szövetségi edző csapata márkás ellenfelekkel került azonos csoportba az A jelű négyesben: Svédország (U17-es Európa-bajnoki 8., U18-as világbajnoki 7.), Románia (Eb-4., vb-14.) és Hollandia (Eb-12.) lesz a magyarok celjei ellenfele.

A piros-fehér-zöld alakulat a két évvel ezelőtti U17-es Eb-n bronzérmet szerzett (emlékezetes, küzdelmes meccsen verte a románokat), míg a tavalyi U18-as vb-n úgy lett ötödik, hogy egyetlen mérkőzést veszített, azt is egyetlen góllal (a norvégok elleni negyeddöntőt bukták a lányok).

Az Eb-n a csoport első két helyezettje jut a középdöntőbe. A juniorválogatott az idényben rendre együtt készül, s Balatonbogláron megmérkőzik minden NB I-es csapattal.

Hajdu János szövetségi edző tőlünk értesült a sorsolásról.
„Szép feladat – kommentálta a beosztást, majd kifejtette a véleményét. – Románinak erős csapata van, két évvel ezelőtt csak a végjátékban szereztük meg ellene a bronzérmet. Háromesélyes csata, akárcsak a svédek elleni. Bár az északiakat évek óta legyőzzük, erősek a játékosaik, és a jellegzetes skandináv kézilabda mindig kihívást jelent. A holland rohamosan fejlődik, de akárhogy nézzük, a legjobb négy közé akarunk jutni, így jobbnak kell lenni az ellenfeleknél. Hogy a B csoportba, vagyis az águnkra Oroszország és Norvégia került?... Fel kell kötnünk a nadrágot.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

Női U19-es Európa-bajnokság, 2017. július 27-augusztus 6., Szlovénia
Csoportbeosztás:
A-csoport: Magyarország, Svédország, Románia, Hollandia
B-csoport: Oroszország, Horvátország, Norvégia, Macedónia
C-csoport: Spanyolország, Franciaország, Németország, Szerbia
D-csoport: Dánia, Szlovénia, Portugália, Montenegró

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik