Kézi: az U23-as férfiválogatott sokáig vezetett, de döntetlenre végzett

Vágólapra másolva!
2017.05.04. 19:25
Címkék
Szinte végig vezetett az U23-as férfi-kézilabdaválogatott a lengyel felnőtt B együttes ellen a Papp László Budapest Sportarénában rendezett felkészülési mérkőzésen, végül a Juhász István szövetségi edző dirigálta alakulatnak 23-23-as döntetlennel kellett beérnie.

rebHa a szerdai fényfestéses programot nem számítjuk, az U23-as férfiválogatott Lengyelország elleni mérkőzésével kezdődött meg a kézilabdás szuperhét Budapesten. Nem túl merész jóslás: a szombat-vasárnapi női Bajnokok Ligája négyesdöntő vagy az U23-asok meccsét követő Magyarország–Dánia-összecsapás nagyobb nézősereget vonz, mint a B válogatottak találkozója. A jó zene és a száz-kétszáz lelkes – főleg gyerek – szurkoló popcorn-pattogás hangját idéző biztatással inkább kedves hangulatot teremtett a Papp László Budapest Sportarénába.rebHa a szerdai fényfestéses programot nem számítjuk, az U23-as férfiválogatott Lengyelország elleni mérkőzésével kezdődött meg a kézilabdás szuperhét Budapesten. Nem túl merész jóslás: a szombat-vasárnapi női Bajnokok Ligája négyesdöntő vagy az U23-asok meccsét követő Magyarország–Dánia-összecsapás nagyobb nézősereget vonz, mint a B válogatottak találkozója. A jó zene és a száz-kétszáz lelkes – főleg gyerek – szurkoló popcorn-pattogás hangját idéző biztatással inkább kedves hangulatot teremtett a Papp László Budapest Sportarénába.

keziu23
keziu23

A végén nagyot küzdve ugyan, de döntetlen lett az U23-asok meccse a lengyelek ellen

A végén nagyot küzdve, de döntetlen lett az U23-asok meccse a lengyelek ellen

A végén nagyot küzdve, de döntetlen lett az U23-asok meccse a lengyelek ellen

A Juhász István szövetségi edző irányította U23-as együttes a lengyelek B csapatát fogadta – nem túl szívélyesen, legalábbis a 7-1-es rajtra gondolva. A következő idénytől a francia Nantes-ot erősítő Faluvégi Rudolf vitte a prímet, de az egyaránt 21 éves és budakalászi Nagy Bence és Koncz András is be-betalált. Tóth Ádám (21) a félidő végét jelző dudaszó pillanatára hagyta első találatát, azzal alakult ki a 13-9-es részeredmény.

A tízpercesre tervezett, végül az újabban szabvány, 15 percesre nyúló szünetben már a felnőttválogatottnak az olimpiai bajnok dánok elleni Eb-selejtezőre készülő játékosai is ki-kikukucskáltak a pályára.

Ugyan az U23-asok második játékrészére a „nagyok” visszavonultak az öltözőbe, ha maradnak, azt láthatták volna, hogy felzárkózott a rivális, gyors pengeváltások közepette kétgólos fór állandósult. Az NB I-ben már bizonyított, ám a felnőttválogatottól még egy-két lépésre álló fiataloké volt a terep: a budakalászi Boros Tamás (21) például remekül védett, a meccs 7-1-es rajtját neki is köszönhettük.

A B, illetve vagy most U23-as válogatott kimondottan az utánpótláskorból kilépő fiataloknak a felnőttek közé való átmenetét hivatott segíteni, a mérkőzés pedig lehetőséget adott a fejlődésre. A második félidő kiegyenlítettebb küzdelmet, a hajrában pedig egészen nagy csatát hozott. A látottakhoz képest némileg meglepő, hogy az utolsó pillanatban a győzelemért támadhattak a lengyelek, a végeredmény 23-23-as döntetlen lett.

Következhetett a magyar–dán Eb-selejtező, amelyen három juniorválogatott játékos – Juhász Ádám, Ligetvári Patrik és Győri Mátyás – is lehetőséget kaphat Xavi Sabaté szövetségi kapitánytól. Juhász és Ligetvári a vb-n részese volt a dánok legyőzésének.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

NEMZETKÖZI FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
Magyar U23-as válogatott–Lengyelország B 23-23 (13-9)
Papp László Budapest Sportaréna, játékvezetők: Bíró, Kiss
Magyarország: Miklós, Boros (kapusok), Bujdosó, Tóth 1, Bohács 1, Kovacsics 1, Stranigg, Faluvégi 8, Dávid 1, Leimeter 2, Nagy 2, Fekete 1, Koncz 3, Kovács 2, Vasvári, Jóga 1. Edző: Juhász István
Lengyelország: Kornecki, Chmielinski (kapusok), Genda 4, Wlaczak 1, Langowski 1, Piechowski 1, Potocny 4 (3), Kowalczyk, Nogowski 2, Bajk 1, Szcecina, Ossowski, Sicko 5, Góralski, Czuwara 1, Kupiec 2, Kubala 1. Edző: Patryk Rombel
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik