Kézi: NB I-es klubok csábítják a már juniorbajnok NEKA leányait

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.22. 09:19
Címkék
A teljes szakág és az összes edző sikereként értékeli Hajdu János a Nemzeti Kézilabda Akadémia női juniorcsapatának bajnoki címét. Elárulta: tíz-tizenöt játékos távozik Balatonboglárról, több kulcsjátékost NB I-es klubok csábítanak.

reb Három mérkőzéssel a vége előtt a NEKA női juniorcsapata megnyertea korosztályos bajnokságot (ugyanaznap az ifjúsági lányok is révbe értek, pénteken pedig az ifjúsági fiúk között avanzsált bajnokká a Balatonfüred). A fölény első ránézésre sokkoló, hiszen a balatonbogláriak 12 ponttal vezetnek a második Ferencváros előtt, ám az FTC-nek még hat meccset kell lejátszania. Ettől függetlenül a fővárosiak már nem érhetik utol az akadémistákat.reb Három mérkőzéssel a vége előtt a NEKA női juniorcsapata megnyertea korosztályos bajnokságot (ugyanaznap az ifjúsági lányok is révbe értek, pénteken pedig az ifjúsági fiúk között avanzsált bajnokká a Balatonfüred). A fölény első ránézésre sokkoló, hiszen a balatonbogláriak 12 ponttal vezetnek a második Ferencváros előtt, ám az FTC-nek még hat meccset kell lejátszania. Ettől függetlenül a fővárosiak már nem érhetik utol az akadémistákat.

neka_ifijunior
neka_ifijunior

A NEKA bajnokai  •  Forrás: NEKA

„Ez a teljes női szakág sikere, én meccseltem a csapattal, de a kollégáimnak, Bohus Beátának, ifjabb Kiss Szilárdnak, Siti Beátánakés Woth Péternek is szerepe van a bajnoki címben – „osztja el” a dicsőséget Hajdu János, a juniorcsapat edzője, a NEKA női szakágvezetője. – Egységes rendszerben készülünk, bármelyik játékos azonnal be tud lépni bármelyik csapatba, és bármelyik tréner dolgozhat bármelyik együttesünkkel.”

Elmondása szerint a juniorsorozatban amolyan „mixcsapatot” indítottak, a serdülőktől a juniorkorúakig pályára léptek benne a játékosok. Az induláskor nem is feltétlenül számítottak a címvédésre. Hajdu a bajnoki címük egyik összetevőjének tekinti, hogy körbeverések alakultak ki, az általa dicsért és erősnek tartott, nagy riválisok (FTC, Debrecen, Győr, Dunaújváros) pontokat vettek el egymástól, míg ők, ha szorosan is, de behúzták a nehéz mérkőzéseket is (hogy mást ne mondjunk, a bajnoki diadalt jelentő dunaújvárosi összecsapást 27-26-os sikerrel szenvedték ki).

A NEKA nemcsak megnyerte a sorozatot, hanem szászszázalékos mérleggel, 50 ponttal áll az élen.

„Az már csak a hab lenne a tortán, ha hibátlanul fejeznénk be a bajnokságot, de még két kemény Győr-meccs vár ránk. A lányok mindig motiváltak, mindig nyerni akarnak, és már csak azért sem változhat a felfogásunk, mert nem akarjuk, hogy az eredményeink befolyásolják a második-harmadik helyezést. Megyünk előre, ahogyan eddig is, a legjobbat akarjuk nyújtani.”

Utánpótlás-nevelő bázis lévén az aranyérem mellett érdemes vizsgálni, miben fejlődteka játékosok az elmúlt idény során.

„Jóval kreatívabbak lettek. Arra felnőttként is nagy szükség van, és én mindig is törekedtem arra, hogy a játékosok önállóak és szellemesek legyenek a pályán. Az edzésen mindent meg kell tanítani nekik, és persze a mérkőzésen is segíteni őket, de fontos, hogy kreatívak legyenek.”

Az idei siker értékét növeli, hogy az előző évad végén meghatározó játékosok távoztak (Hornyák Bernadett, Monori Orsolya, Mistina Kitty). Az idén sem lesz ez másként: Román Dorináról már eldőlt, hogy Debrecenben folytatja a pályafutását, s Hajdu sorolja a neveket, akiknek NB I-es klubok tettek ajánlatot.

„Fodor Csenge, Sallai Nikolett, Pásztor Noémi, Kuti Bettina, Giricz Laura és Dányi Bernadett is elmegy, illetve rajtuk kívül is többen érettségiznek, és továbbtanulnak. Ez az élet rendje, és mindkét szemünk nevet, hiszen ez a fontos, hogy játékosokat neveljünkaz élvonalnak. Ugyanakkor azokra is hasonlóan büszkék vagyunk, akik továbbtanulnak, és testnevelő tanárok, edzők lesznek. Rengeteg jó képességű játékos szerepel az akadémián, vannak, akik átveszik a váltóbotot a távozóktól.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik