Jégkorong: nincs magyar címvédés a Rookie Cupon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.23. 19:25
Címkék
Bár az utolsó mérkőzését hatalmas fölénnyel megnyerte az U16-os Rookie Cup székesfehérvári négyes döntőjében az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttese, ez sem volt elég a hazai sikerhez, mivel a Klagenfurt a zárónapon is veretlen maradt.

Bruckner Vince Azt már a szombati mérkőzésen is tudni lehetett, hogy az utolsó fordulóban nem lesz a saját kezében a sorsa a hazai pályán szereplő Akadémiának, mivel a Klagenfurt ellen vereséget szenvedett a második mérkőzésén.Bruckner Vince Azt már a szombati mérkőzésen is tudni lehetett, hogy az utolsó fordulóban nem lesz a saját kezében a sorsa a hazai pályán szereplő Akadémiának, mivel a Klagenfurt ellen vereséget szenvedett a második mérkőzésén.

A vasárnapi tíz lőtt gól is kevés volt a fehérvári címvédéshez Forrás: jegkorongakademia.hu
A vasárnapi tíz lőtt gól is kevés volt a fehérvári címvédéshez Forrás: jegkorongakademia.hu

A vasárnapi tíz lőtt gól is kevés volt a fehérvári címvédéshez  •  Forrás: jegkorongakademia.hu

Ennek ellenére a fehérváriak nem törtek meg, az első két fordulóban veretlen Slavija Junior ellen remekül kezdtek, 20 perc után már 5-0-ra vezetett a hazai együttes. Ezt követően sem vett vissza a „Volán”, meg sem álltak tíz lőtt gólig, igaz, a végjátékban a nagy előnynek köszönhetően kicsit lazábbá vált a magyarok védekezése, ezért a szlovén garnitúra is betalált kétszer, a vége 10-2 lett.

Ekkor még lehetett reménykedni a címvédésben, ehhez azonban az kellett volna, hogy az osztrák Klagenfurt ne verje meg a szlovén Mladi Jesenice együttesét. Ezek a remények azonban hamar szertefoszlottak, mivel az osztrákok már az első harmad után 3-0-ra vezettek. A folytatásban sem változott a játék képe, a vége 6-0 lett, így az Akadémiának ezúttal az ezüstérem jutott.

Rookie Cup, négyes döntő
Eredmények. Péntek:
Klagenfurt–Slavija Junior 4-1, Ifj. Ocskay-akadémia–Mladi Jesenice 4-1
Szombat: Klagenfurt–Ifj. Ocskay Gábor Akadémia 3-2 h.u., Slavija Junior–Mladi Jesenice 2-4
Vasárnap: Ifj. Ocskay Gábor Akadémia–Slavija Junior 10-2, Klagenfurt–Mladi Jesenice 6-0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik