utanpotlassport.hu 2017.04.11 19:47 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Jégkorong, U18-as vb: kiesett a csapat a divízió I/A-ból

Kiesett a magyar U18-as jégkorong-válogatott a divízió I/B csoportból, miután 10-0-ra kikapott a németektől a Bledben zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon.

P. V. „Nagyon küzdöttek a srácok, végre csapatként tudtak együttműködni, mindenki belerakta a maximumot. Ami még mindig hiányzott: a kapu előtti területen élesebbnek kellett volna lenniük. A legnagyobb különbség az volt, hogy a franciák kihasználták a helyzeteket. Ha a következő meccseken odatesszük magunkat és határozottabbak leszünk mindkét kapu előtt, akkor pontokat szerezhetünk” – ezt Fodor Szabolcs, az U18-as jégkorong-válogatott edzője még a franciák elleni biztató játék után mondta annak reményében, hogy a három meccs után egy ponttal álló németek talán elkaphatók, és azzal a magyar csapat komoly lépést tenne a divízió I/A csoportban való bennmaradás felé.

Nem tudta megtartani divízió I/A csoportos tagságát az U18-as válogatott Fotó: Mudra László

Nem tudta megtartani divízió I/A csoportos tagságát az U18-as válogatott  •  Fotó: Mudra László

Nos, ennek a reménye túl korán elúszott, valahol már az első harmad hatodik-hetedik perce körül. Akkor ugyanis zsinórban három gyors gólt lőttek a németek, s bár onnan még bőven lehetett volna fordítani, a fény az alagút végén egyre távolodott. Főleg azért, mert az ellenfél a játékrész végén már 5-0-ra vezetett...

A második harmadra összeszedettebben állt fel Glen Williamson együttese, több gólszerzési lehetősége is adódott. De míg ők kilenc próbálkozásból egyszer sem találtak, a németek öt lövésükből három után is gólt ünnepelhettek. Így az utolsó harmad előtt már 8-0 állt a az eredményjelzőn.

A magyar csapat igyekezett a szépítésre koncentrálni, ezt jól jelzi, hogy a nagy különbség ellenére sem vesztették el a fejüket a játékosok, nem mentek bele felesleges kiállításokat hozó szituációkba. A szőlő azonban most nagyon nem akart beérni, a németek tovább növelték az előnyüket, s végül 10-0-ra nyertek. Ezzel biztosították helyüket a divízió I/A csoportban, míg a magyaroknak már matematikai esélyük sincs a bennmaradásra a csütörtöki, norvégok elleni zárómeccs előtt.

A cél jövőre nem lehet más: ismét feljutni a divízió I/B-ből az elitbe.

Az IIHF U18-as divízió I/A csoportos bledi világbajnokság programja
Április 7., péntek: Magyarország−Dánia 1-4
Április 8., szombat: Kazahsztán−Magyarország 2-1
Április 10., hétfő: Magyarország−Franciaország 3-6
Április 11., kedd, 16:30: Németország−Magyarország 10-0
Április 13., csütörtök, 13:00: Norvégia−Magyarország

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.