Gyermekfutball: keleti siker a Bozsik Bajnokok-gálameccsen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 14:34
Címkék
Ígéretes a magyar futball jövője. Nyilasi Tibornak is tetszett a Bozsik Bajnokok-gálamérkőzés. Az egykori válogatott labdarúgó elégedett volt a 10-14 éves gyerekek játékával, akik keleti és nyugati csapatba rendeződve mérkőztek meg a Groupama Arénában. A meccs a keletiek győzelmével ért véget. A többségében nehéz körülmények között élő Bozsik Bajnokok közül a Szekszárdról érkezett Takács Domán nyerte el a legszebb gólért járó vándorkupát.

UP-info Nagy izgalommal lépett pályára az a 36 különleges focistapalánta, akiket a szövetség (MLSZ) és az OTP Bank az ország legkülönbözőbb településeiről választott ki az idei Bozsik Bajnokok-programba. A többségükben hátrányos helyzetű, de belevaló hobbifocista gyerekek keleti és nyugati csapata a Magyar Kupa-döntő előtt mérkőzött meg a Groupama Arénában.UP-info Nagy izgalommal lépett pályára az a 36 különleges focistapalánta, akiket a szövetség (MLSZ) és az OTP Bank az ország legkülönbözőbb településeiről választott ki az idei Bozsik Bajnokok-programba. A többségükben hátrányos helyzetű, de belevaló hobbifocista gyerekek keleti és nyugati csapata a Magyar Kupa-döntő előtt mérkőzött meg a Groupama Arénában.

bozsik_bajnokok_393 (1)
bozsik_bajnokok_393 (1)

Különleges élményben volt részük a gyerekeknek a Groupama Arénában; Király Gábor érmet oszt

A keleti csapat nyerte az idei gálameccset. A mérkőzés végén az érmeket a diákok mentoraiból összeállt zsűri Fenyvesi Evelin, Juhász Roland, Király Gábor, Nyilasi Tibor és Torghelle Sándor adta át, majd a legszebb gólért járó Bozsik Bajnokok-vándorkupát Nyilasi Tibor nyújtotta át a Szekszárdról érkezett Takács Dománnak, aki a nyugati csapat tagja volt.

A bravúros, kétszer tizenöt perces gyerekmeccs tanulságait összegezve, Nyilasi Tibor szerint a fiatalok soraiban már most feltűnt néhány ígéret, akik a játékukkal lenyűgözték a nagyközönséget, és akikre a jövőben még büszkék lehetünk.

„A gyerekek játékából már most látni lehetett, hogy kiből lesz futballista, és ki az, aki csak szereti a futballt, és megmarad igazi rajongónak. A pályán nagyon sok tehetséget láttunk, és külön öröm volt, hogy sok volt közöttük a kislány. Három-négy lánykaúgy futballozott, hogy öröm volt nézni. Remélem, a gyerekek közül idővel minél többet látunk viszont a Bozsik egyesületi vagy intézményi programban, és később a klubokban, hiszen egyetlen tehetséget sem szabad elveszíteni” – mondta Nyilasi Tibor.

A futball népszerűsítésére elindított kezdeményezést a szervezők hagyományteremtő céllal hozták létre. A Bozsik Bajnokok-program 2018-ban folytatódik, a legszebb gólért járó vándorkupát pedig a mostani győztes adja át utódjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik