Floorball: kiütéses győzelemmel kezdett a fiúválogatott az U19-es vébén

Vágólapra másolva!
2017.05.03. 19:29
Címkék
Remekül kezdődött a fiú U19-es floorball válogatottnak a korosztály B divíziós világbajnoksága. Nádor Krisztián szövetségi kapitány jóslata, miszerint a papírforma alapján az Egyesült Államok együttesét le kell győzni, tökéletesen bejött, a magyar csapat kiütéses sikerrel kezdett.

Majer Dániel Kiütéses győzelemmel kezdte a fiú floorball-válogatott az U19-es B divíziós világbajnokságot a svédországi Växjöben. Nádor Krisztián együttese könnyed ujjgyakorlatnak látszó performanszot mutatott be, és már az első percekben eldöntötte az amerikaiak elleni mérkőzést, ahogyan azt a szövetségi kapitány a vb-előzetesében megjövendölte.Majer Dániel Kiütéses győzelemmel kezdte a fiú floorball-válogatott az U19-es B divíziós világbajnokságot a svédországi Växjöben. Nádor Krisztián együttese könnyed ujjgyakorlatnak látszó performanszot mutatott be, és már az első percekben eldöntötte az amerikaiak elleni mérkőzést, ahogyan azt a szövetségi kapitány a vb-előzetesében megjövendölte.

Mondhatni edzőmeccset játszott a magyar együttes az amerikaiak ellen Fotó: Calle Ström
Mondhatni edzőmeccset játszott a magyar együttes az amerikaiak ellen Fotó: Calle Ström

Mondhatni, edzőmeccset játszott a magyar együttes az amerikaiak ellen  •  Fotó: Calle Ström

Mondhatni, repülőrajtot vett a magyar együttes, ugyanis már 32 másodperc elteltével megszerezte a vezetést Bondor Csaba révén, mindezt úgy, hogy az amerikaiak hozták el a bulit, de hamarosan a mieinkhez került a labda, majd két passzt követően Bondor az ellenfél térfelének közepéről kilőtte a bal alsót (1-0). Újabb fél perc telt csak el, mire megduplázta előnyét a piros mezes együttes, ezúttal Nagy Dénes talált be, miután a kapu mögül remek kiszolgálást kapott Tóth Krisztiántól (2-0).

A harmadik gólig fél perc helyett már több mint egyet kellett várni, a főszerepet pedig az első találat szerzői játszották, de ezúttal Bondoré lett az assziszt (valójában védett lövés), a gólt pedig a bal szélről tüzelő Hoffmann Tamás jegyezte (3-0). Két perccel később Hoffmann aztán duplázott, Bondor pedig most valódi gólpasszt adott, középről tette ki társának a labdát, aki szinte lemásolta előző gólját, és nagyjából ugyanarról a helyről lőtt a hálóba (4-0).

Szinte örökkévalóságnak látszó három és fél perc telt el, mire ismét eredményes tudott lenni a magyar együttes, Bondor jobb szélről visszafelé vezette a labdát, majd váratlanul gondolt egyet, és kapura lőtt (5-0). Vélhetően itt jött el a pillanat, hogy kicsit visszavegyen a csapat, és megkímélje a totális megsemmisítéstől az amerikaiakat, akiknek így egészen a második harmad közepéig érintetlen maradt a kapuja. Akkor azonban jött Nagy Dénes, labdát szerzett a félpályán, majd az ellenfél térfelének közepén Pupek Márkó elé tálalt, aki a kapu jobb oldalába lőtt (6-0).

A második harmad utolsó percében megmutatták a mieink, hogy emberhátrányban is megy nekik, Tóth Krisztián hozta játékba saját kapuja mellől a lasztit gyönyörű indítással, amely Pupek előtt landolt, aki nem habozott és éles szögből a kapuba lőtt (7-0). Az utolsó játékrész feléhez közeledve ismét megszaporázták lépteiket a magyar fiúk, előbb Bondor lőtt futtából a vas alá (8-0), fél perccel később Pupe érkezett tökéletesen a centerezésre (9-0), szűk másfél perc elteltével pedig Jenei Tamás zárta a magyar gólzáport, miután a rövid alsóba helyezte a labdát (10-0). Hogy ne a mienk legyen az utolsó szó, arról Carl Eriksson gondoskodott, és a jobbról a rövid alsóba zúdított lövésével beállította a 10-1-es végeredményt.

A magyar válogatott legközelebb csütörtökön este 18 óra 15 perckor lép pályára az ausztrálok ellen.

U19-ES B DIVÍZIÓS FLOORBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, VÄXJÖ (SVÉDORSZÁG)
Magyarország–Egyesült Államok 10-1 (5-0, 2-0, 3-1)
Magyarország: Szuri Zoltán– Hoffmann Tamás, Bondor Csaba, Kvasznicska Norbert, Viczena Áron, Zsámboki Zalán– Pupek Márkó, Tóth Krisztián, Szelley Áron, Nagy Dénes, Szenthelyi Kristóf– Aidan Fayarchuk, Hangyal Ádám, Jenei Tamás, Oláh Botond, Csajághy Bence– Baán Krisztián, Turza András, Mátó Zsombor
Gólszerzők: Bondor Csaba 3, Hoffmann Tamás 2, Jenei Tamás 1, Nagy Dénes 1, Pupek Márkó 3

További korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik