Floorball: kikapott a fiúcsapat az U19-es vébén, de az elődöntőt elérheti

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
2017.05.04. 22:32
Címkék
Győzelemre vereség következett a fiú U19-es floorball-válogatott sorozatában a svédországi B divíziós világbajnokságon. Persze nem így tervezték Nádor Krisztián fiai, de az ausztrálok ezúttal jobbak voltak. Veszve még semmi sincs, a németek elleni győzelemmel elérhető az elődöntő.

Majer Dániel Folytatta szereplését a fiú U19-es floorball-válogatott a svédországi Växjöben zajló B divíziós világbajnokságon. Az amerikaiak után ezúttal az ausztrálok vártak a fiúkra, az első mérkőzésen aratott győzelmet azonban nem sikerült megismételni.Majer Dániel Folytatta szereplését a fiú U19-es floorball-válogatott a svédországi Växjöben zajló B divíziós világbajnokságon. Az amerikaiak után ezúttal az ausztrálok vártak a fiúkra, az első mérkőzésen aratott győzelmet azonban nem sikerült megismételni.

Ezúttal elmaradt a győzelem Forrás: Magyar Floorball Szakszövetség Facebook
Ezúttal elmaradt a győzelem Forrás: Magyar Floorball Szakszövetség Facebook

Ezúttal elmaradt a győzelem  •  Forrás: Magyar Floorball Szakszövetség Facebook

Az előző napi, amerikaiak ellen elsöprő kezdés és a góleső ezúttal elmaradt, az első percektől látszott, hogy az ausztrálok keményebb diót jelentenek a Växjöi Fotnox Aréna padlóján. Kezdetben a zöld-sárgában játszó ellenfél diktálta a tempót, támadásait megfontoltan felépítve, míg a mieink gyors ellencsapásokra rendezkedtek be, azonban nem jutottak el lövésig sem. Öt perc elteltével aztán Nádor Krisztián együttese is aktivizálta magát, Nagy Dénes, lövésre lekészített labdából pedig kis híján a vezetést is megszerezte, de a próbálkozása elsuhant a bal felső sarok felett.

Tizenkét perc elteltével az ausztrálok türelmes játéka majdnem meghozta az eredményt, Szuri Zoltánnak kellett hárítania lábbal Daniel Gartner ziccerét. Fél perccel később Christian Newland ellen már nem volt ellenszer, a zöld tizenhármas távolról bombázta a hálóba a labdát (1-0). A vezetés birtokában sem csitultak az ausztrál rohamok, rövid időre teljesen beszorult a magyar csapat, az újabb gólt azonban megúszta. Az első harmad maradék perceiben ezzel együtt csak elvétve találkoztak a játékszerrel a fehérmezesek, egyértelműen látszott tehát: a szünetben változtatni kell.

A második játékrész első helyzete fél perc elteltével az ausztrálok előtt adódott, nálunk pedig Hoffmann Tamás sérülése borzolta a kedélyeket. Az amerikaiak ellen két gólig jutó támadó az ellenfél térfelén történt szerencsétlen ütközés után maradt lenn, és a már így sem százszázalékos jobb combját fájlalta. De tudta folytatni. A magyar együttes az első harmad záró szakaszához hasonlóan nagyrészt csak nyomozta a labdát, az ausztrálok magabiztosan dugták el azt a mieink elől, mígnem Liam Perry a játékrész nyolcadik percében, miután a jobb oldalon kitűnő passzt kapott a középen helyezkedő Gartnertől, fordulásból laposan a kapuba lőtt (2-0).

Hogy az ausztrálok vettek-e vissza, vagy ennyi kellett Nádor Krisztián fiainak, kívülről nehéz megmondani, mindenesetre kétgólos hátrányban addig nem látott módon magához ragadta az irányítást a magyar együttes. Mondjuk a nagy rohanásra majdnem rá is fázott, a félpályán csúnyán eladott labdából végigvitt kontra lezárásaként az érkező Gartner kis híján betalált, de Szuri bal kézzel szenzációsan védett. Öt perccel a harmad vége előtt ugyanaz nem sikerült a túloldalon Eythan Yeoh-nak... Bondor Csaba jobb szélről a rövid sarokra zúdított lövésével szépített a magyar együttes (2-1).

Sokáig nem tudtunk örülni a gólnak, három perccel ezután ugyanis megint jött Perry, aki Gartner passzát lőtte kapásból Szuri kapujába, visszaállítva a kétgólos ausztrál vezetést (3-1). A záró harmadot aktívan kezdte a magyar együttes, és szinte azonnal emberelőnybe is került a mérkőzés első kiállításának köszönhetően. Szépen felállt a csapat az ausztrál térfélen, de néhány életerős lövésen túl csak egy nagy helyzetet tudott kialakítani, a labda azonban elkerülte a kaput.

Nem azonnal ugyan, de büntettek az ausztrálok, Csajághy leküldését követően megmutatták, hogyan kell gólra váltani az emberelőnyt, ismét Perry volt eredményes (4-1). De nem adták fel a mieink, Bondor félpályáról rásuhintott lövésébe Kvasznicska ért bele a kapu előterében, és módosította az állást 4-2-re tizenegy perccel a vége előtt. Hiába hajtott azonban a hátrányban levő együttes, két és fel perccel a szépítést követően érkezett Perry (ki más), és távolról a jobb felsőbe helyezte a labdát (5-2), nem sokkal később pedig bevitte a kegyelemdöfést: újabb góljával beállította a 6-2-es végeredményt.

Pénteken 18 óra 15 perckor a németek következnek, akiket az ausztrálok szintén legyőztek, így a tét gyakorlatilag a csoport második helye, és az azzal járó elődöntős szereplés.

További korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.

U19-ES B DIVÍZIÓS FLOORBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, VÄXJÖ (SVÉDORSZÁG)
Ausztrália–Magyarország 6-2 (1-0, 2-1, 3-1)
Magyarország: Szuri Zoltán – Hoffmann Tamás, Bondor Csaba, Kvasznicska Norbert, Viczena Áron, Zsámboki Zalán – Pupek Márkó, Tóth Krisztián, Szelley Áron, Nagy Dénes, Szenthelyi Kristóf – Aidan Fayarchuk, Hangyal Ádám, Jenei Tamás, Oláh Botond, Csajághy Bence – Baán Krisztián, Turza András, Mátó Zsombor
Gólszerzők: Bondor Csaba 1, Kvasznicska Norbert 1
A csoport másik mérkőzésén: Németország–Egyesült Államok 18-4
A csoport állása: 1. Ausztrália 4 pont (9-3), 2. Németország 2 (19-7), 3. Magyarország 2 (12-7), 4. Egyesült Államok 0 (5-28)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek