EYOF 2017: mérföldkőhöz érkezett Győrben a rendezés

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.26. 14:41
Címkék
Megkezdődött a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) előkészítő csapatvezetői értekezlet Győrött, amelyen mind az ötven résztvevő képviselteti magát. A rendezvényt megelőzte a szemlebizottság látogatása.

UP-info Amint az köztudott, a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált július 23-29. között tíz sportágban rendezik, ötven európai ország közel 3000 fiatal (14-18 év közötti) sportolója részvételével. Az ötkarikás sporteseményre való felkészülés egyik mérföldköve az úgynevezett Chefs de Mission Seminar, amelyre a résztvevő nemzetek csapatvezetői érkeztek a Rába-parti városba.UP-info Amint az köztudott, a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált július 23-29. között tíz sportágban rendezik, ötven európai ország közel 3000 fiatal (14-18 év közötti) sportolója részvételével. Az ötkarikás sporteseményre való felkészülés egyik mérföldköve az úgynevezett Chefs de Mission Seminar, amelyre a résztvevő nemzetek csapatvezetői érkeztek a Rába-parti városba.

EYOF ülés 2 köz
EYOF ülés 2 köz

Egyre közeledik a nyári EYOF

A rendezvényt megelőzte a szemlebizottság látogatása, hiszen hétfőn és kedden az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál koordinációs bizottsága, illetve a technikai delegáltak folytattak megbeszéléseket a szervezőbizottsággal az aktuális kérdésekről. A csapatvezetőknek szerda reggel kezdődött a hivatalos program: előadásokon hallgathatták meg az egyes területek – például az akkreditáció, a szállítás, az egészségügyi szolgáltatások, a biztonsági intézkedések, a ceremóniák, az önkéntesség – legfőbb tudnivalóit.

A bejárások során a résztvevők megtekintik az egyes helyszíneket, sportlétesítményeket, versenypályákat, valamint az olimpiai falut is. A csapatvezetők komplex képet kaphatnak a sportszakmai kérdésekről, és számos őket érintő témában történnek egyeztetések, mint például a zászlók, vagy a használandó himnuszok véglegesítése.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy olyan szervezőbizottsággal dolgozhatunk együtt, amely mindent megtesz a sportolókért, méghozzá a lehető legmagasabb színvonalon. Győrött rengeteg energiát fektettek abba, hogy új létesítményeket alakítsanak ki, valamint, hogy a régebbi sporthelyszínek is megfelelő színvonalúak legyenek. Ez nemcsak az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál számára lényeges, de egyfajta örökség a város, az itt élők, de főként a fiatalok számára” – mondta Joseph Cassar, a koordinációs bizottság elnöke.

A szervezőbizottság nevében Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntötte az ötven ország küldötteit. Mint mondta, az EYOF szervezői 2011 óta – amióta Győr elnyerte a rendezési jogot – azért dolgoznak, hogy felejthetetlen olimpiai eseménnyel ajándékozzák meg Európát.

„A következő két napban szeretnénk bemutatni, hogy hol tartunk a felkészülésben, miközben lehetőségük lesz arra is, hogy megtekintsék az egyes helyszíneket, megismerkedhessenek a lebonyolítás részleteivel.”

A MOB elnöke beszédében kiemelte, a győri EYOF egyik nagy előnye, hogy az egyes helyszínek közel találhatók egymáshoz, nincsenek jelentős távolságok, így kompakt rendezvény valósulhat meg, ahol valódi olimpiai hangulat uralkodhat.

„A magas színvonalú sportszakmai lebonyolítás mellett szeretnénk megmutatni kulturális értékeinket, Magyarország, Győr és a régió szépségeit.”

Borkai reményét fejezte ki, hogy a csapatvezetők a szakmai megbeszélések mellett, a várost is megismerik, amely alig száz nap múlva vendégül látja a világot.

A köszöntők után megkezdődtek az egyes szervezőbizottsági területek beszámolói, délután pedig már az esemény helyszíneire látogatnak el a résztvevők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik