Cselgáncs: négy magyar érem az Európa-kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.23. 17:13
Címkék
A magyar ifjúsági cselgáncsválogatott négy éremmel tért haza a Bielsko-Bialában megrendezett Európa-kupa versenyről. Ezúttal egy ezüst- és három bronzérem volt a fiatalok termése.

UP-info Huszonöt ország csaknem ötszáz ifjúsági korú dzsúdósa vett részt a hétvégi Európa Kupa-versenyen a dél-lengyelországi Bielsko-Bialában. A judoinfo.hu beszámolója szerint a magyar színeket huszonkét férfi és tizenhárom női cselgáncsozó képviselte.UP-info Huszonöt ország csaknem ötszáz ifjúsági korú dzsúdósa vett részt a hétvégi Európa Kupa-versenyen a dél-lengyelországi Bielsko-Bialában. A judoinfo.hu beszámolója szerint a magyar színeket huszonkét férfi és tizenhárom női cselgáncsozó képviselte.

feczko2017bielsko
feczko2017bielsko

Feczkó Csanád (balra) ezüstérmével a legjobb magyar volt Lengyelországban  •  Forrás: EJU

Feczkó Csanád három magabiztos győzelemmel jutott be az 50 kilogrammosok döntőjébe, ahol az orosz Georgij Tretyakov sajnos útját állta a miskolci versenyzőnek, aki ezüstérmével a magyar csapat legjobbja lett a hétvégén. Szeredás Botond Ploiesti-ben aratott győzelme után ismét felállhatott a dobogóra. Bár a Nippon Sport Judo Club 60 kilogrammos cselgáncsozója vereséggel nyitotta a tornát, azonban a vigaszágon öt ippongyőzelemmel a dobogó alsó fokáig verekedte magát.

A 44 kilogrammos Klein Dorinának is becsúszott egy vereség, de négy ippongyőzelem a ceglédi versenyzőt is a bronzéremig repítette. Klubtársa ugyancsak a bronzéremnek örülhetett, Őzbas Szofi Lengyelországban már az 57 kilogrammosok között bizonyította rátermettségét. A mieink közül további négyen gyarapították ranglistapontjaik számát: Harmath Eszter és Faragó Petra az ötödik, Vida András és Gyertyás Róza a hetedik helyen zárta a viadalt.

A magyar válogatott a megszerzett négy éremmel az éremtáblázat tizedik helyén végzett, az első Oroszország (4 arany, 4 ezüst, 5 bronz), a második Grúzia (4, 2, 5), a harmadik Japán (4, 2, 2) lett.

Legyőzött olimpiai bajnok
Az orosz Grand Slam-viadal új helyszínén, Jekatyeringburgban is jól ment a magyar fiataloknak. A 52 kg-ban Pupp Réka (20) az olimpiai bajnok Sarah Menezes legyőzésével nyitott, a további küzdelmekben azonban alulmaradt riválisaival szemben, így a még pontszerző hetedik helyen zárta a versenyt. A magyar csapat nagy visszatérője, a sérülésből felépülő Tóth Krisztián (23) az aranyéremért küzdhetett a 90 kg-ban, jelezvén edzőinek és az orvosi stábnak, hogy nagyszerű munkát végeztek. A japán Nagaszava Kentát most nem sikerült legyőzni, de ilyen hosszú kihagyás után a Grand Slam-ezüstöt nem kell magyarázni.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik