Atlétika, U20-as Eb: Tóth Lili Anna első helyen jutott a 3000 döntőjébe

Vágólapra másolva!
2017.07.20. 23:03
Címkék
Első helyen jutott a fináléba Tóth Lili Anna 3000 méteres akadályfutásban, de tíz másik számban is volt magyar induló az U20-as grossetói atlétikai Európa-bajnokság első napján. Habár döntőbe eddig csupán három versenyzőnk jutott, Lengyák György utánpótlás-szakreferens, csapatvezető elégedett volt a nyitó nap végén, hiszen mindenki kihozta magából a maximumot.

Leiner SomaA rekkenő hőség és a magas páratartalom nem kedvez az atlétáknak, de a versenyzőink kiválóan küzdöttek az olaszországi U20-as kontinensviadal nyitó napján. A dobószámok selejtezői mellett a sprinttávokon, illetve akadályfutásban is szurkolhattunk magyar sikerekért.Leiner SomaA rekkenő hőség és a magas páratartalom nem kedvez az atlétáknak, de a versenyzőink kiválóan küzdöttek az olaszországi U20-as kontinensviadal nyitó napján. A dobószámok selejtezői mellett a sprinttávokon, illetve akadályfutásban is szurkolhattunk magyar sikerekért.

Tóth Lili Anna esélyeshez méltóan kezdett Grossetóban Forrás: all-athletics.com
Tóth Lili Anna esélyeshez méltóan kezdett Grossetóban Forrás: all-athletics.com

Tóth Lili Anna esélyeshez méltóan kezdett Grossetóban  •  Forrás: all-athletics.com

A legtöbb örömöt a 3000 méteres akadályfutás első előfutama szolgáltatta, hiszen két versenyzőnk is kivívta a döntős szereplést. Az ifjúsági olimpián bronzérmes Tóth Lili Anna ráadásul elsőként, meggyőző fölénnyel zárt. Kiválóan teljesített Pavuk Tira is, hiszen egyéni csúccsal, tizenötödikként kvalifikált a fináléba. Eredménye még szebb annak tükrében, hogy meglökték, átesett az akadályon, és persze értékes másodperceket vesztett.

A dobószámok kiválóan alakultak az U23-as Európa-bajnokságon Bydgoszczban, Rába Dániel pedig mindent megtett, hogy továbbírja kalapácsvetőink sikertörténetét. Első kísérlete 71,92 méteres volt, az pedig automatikus döntőbe jutást jelentett a Dobó SE versenyzőjének, mégpedig a hetedik helyen.

400 méteren Boda Boldizsár jutott a pénteki középdöntőbe, ráadásul új egyéni csúccsal. A Haladás atlétája meggyőző teljesítménnyel, a hatodik helyen zárta a selejtezőt. A százas sprinteken a szélső pályákról érkeztek a magyar sikerek, férfiaknál és nőknél egyaránt. Csóti Jusztina a nyolcasról, Máté Tamás pedig a kettesről jutott a középdöntőbe, ott azonban véget ért a szereplésük, mindketten tizennyolcadikként zártak.

Pénteken tizennyolc atlétánk áll rajthoz a Carlo Zecchini Stadionban, Lengyák György utánpótlás-szakreferens pedig bízik abban, hogy közülük többen is kivívják a továbbjutást. A szakmai csapatvezető továbbra is azt várja, hogy a csütörtöki naphoz hasonlóan mindenki hozza a legjobbját.

U20-AS ATLÉTIKAI EURÓPA-BAJNOKSÁG, GROSSETO (OLASZORSZÁG)
A nap Európa-bajnokai
Férfiak. 10.000 m: 1. Andrein Dorin Rusu (Románia) 31:08,86
Nők. 10.000 m: 1. Jana Szmerdova (Oroszország) 47:19,69

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik