Asztalitenisz: így játszottak a fiatalok a vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 13:14
Címkék
A felnőtt asztaliteniszezők düsseldorfi egyéni világbajnokságán a két utánpótláskorú magyar szereplő, a 21 esztendős Ecseki Nándor és Szudi Ádám nem nyújtott kimagasló játékot, talán valamelyest a reményektől is elmaradt. A két versenyzőnek azonban, élete első felnőttvébéjén, talán a tapasztalatszerzés volt a fontosabb.

B. V. Rég nem látott fiatal csapattal utaztak a férfi asztaliteniszezők a németországi felnőtt egyéni világbajnokságra, a csapatból például meglepetésre kimaradt az évek óta alapembernek számító Kosiba Dániel. Az egyaránt az U21-es korosztályba tartozó Ecseki Nándor és Szudi Ádám is az utazó keret tagja volt, de a náluk egy évvel idősebb, igaz, már nem utánpótláskorú Lakatos Tamás sem számít „öregnek”.B. V. Rég nem látott fiatal csapattal utaztak a férfi asztaliteniszezők a németországi felnőtt egyéni világbajnokságra, a csapatból például meglepetésre kimaradt az évek óta alapembernek számító Kosiba Dániel. Az egyaránt az U21-es korosztályba tartozó Ecseki Nándor és Szudi Ádám is az utazó keret tagja volt, de a náluk egy évvel idősebb, igaz, már nem utánpótláskorú Lakatos Tamás sem számít „öregnek”.

Ecseki Nándor vegyespárosban a 32 közé jutott a felnőtt vb-n Forrás: Origo
Ecseki Nándor vegyespárosban a 32 közé jutott a felnőtt vb-n Forrás: Origo

Ecseki Nándor vegyespárosban a 32 közé jutott a felnőtt vb-n  •  Forrás: Origo

Az egyes versenyszám mindkét fiatalnak jól kezdődött, Ecseki és Szudi is a papírformának megfelelően, magabiztosan nyerte selejtezőcsoportját, ugyanakkor az elsőség még nem jelentett automatikusan főtáblás szereplést, várt rájuk bejátszómérkőzés is a legjobb 128 közé jutásért. Kisebb csalódásra azonban a győzelem sem Ecsekinek, sem Szudinak nem jött össze, előbbi a skót Rumgay, utóbbi a mindössze 19 évesfehérorosz Kanin ellen búcsúzott, viszonylag sima mérkőzésen.

Párosban kiemeltként kezdte a viadalt a két 21 éves,ugyanakkor már az első körben kellemetlen meglepetés született: a selejtezőből érkező belga Allegro, Lambiet kettős ellen roppant szoros mérkőzésen 4-3-as vereséget szenvedett a duó, ezzel a vártnál korábban búcsúzott.

Vegyes párosban csak Ecseki indult – Madarász Dóra oldalán. Az első körben a 32 közé jutásért megverték az ezen a szinten még rutintalannak számító román, Pletea, Diaconu kettőst, a nyolcaddöntőbe kerülésért azonban az egyiptomi Aszár, Mesref páros már túl erősnek bizonyult, 4-0-s vereség lett a vége.

Ecseki és Szudi első felnőtt világbajnoksága még nem sikerült igazán, de a következő években minden bizonnyal bőven lesz ideje javítani a két, korábban ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett játékosnak.

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik