Asztalitenisz: az ifjúsági és serdülőbajnokságon András Csaba öt számban nyert

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.08. 09:00
Címkék
A háromnapos serdülő és ifjúsági asztalitenisz országos bajnokság elsősorban András Csabáról szólt: a BVSC-Zugló 15 éves játékosa hat számból ötöt megnyert, ifjúsági egyesben pedig ezüstérmet szerzett. A lányok mezőnyében Fehér Orsolya tudott duplázni.

MunkatársunktólFolytatódott a sűrű asztalitenisz-program: a pénteki serdülő országos bajnokság után szombaton a vegyes párosok, vasárnap pedig az ifjúságiak viadalát rendezték.MunkatársunktólFolytatódott a sűrű asztalitenisz-program: a pénteki serdülő országos bajnokság után szombaton a vegyes párosok, vasárnap pedig az ifjúságiak viadalát rendezték.

Szombaton a serdülő vegyes párosok mezőnyében a győztes duó mindkét tagja, András Csaba és Dari Helga is hétvégi harmadik aranyérmét szerezte, az egész verseny során csak egy szettet vesztettek, a döntőben győzték le a Both Olivér, Menkő Veronika kettőst. A dobogó legalsó fokára a Krebs Bálint, Szilasi Flóra és a Huzsvár Erik, Drabant Anita páros állhatott fel.

Az ifjúságiak között szintén András örülhetett az első helyezésnek, viszont ezúttal nem Dari, hanem Harasztovics Fanni oldalán. A Juhász Patrik, Fehér Orsolya pár elleni finálé sima győzelmet hozott, az elődöntő viszont a vártnál nagyobb küzdelmet: a későbbi bajnok páros csak 3-2-re nyert a Nagy Norbert, Göndör Fanni kettős ellen. A másik bronzérmet a serdülőben második Both, Menkő duó szerezte meg.

A BVSC-s András Csaba öt magyar bajnoki címet gyűjtött be a hétvégén Forrás: moatsz.hu
A BVSC-s András Csaba öt magyar bajnoki címet gyűjtött be a hétvégén Forrás: moatsz.hu

A BVSC-s András Csaba öt bajnoki címet gyűjtött be a hétvégén  •  Forrás: moatsz.hu

A vasárnapi ifjúsági viadal szokás szerint a párosversennyel kezdődött. A BVSC-s András Csaba ötödik magyar bajnoki címét is megszerezte a hétvégén – ez a pályafutása során már a 18. –, Both-tal az oldalán a fináléban 3-1-re legyőzve a Molnár István Patrik, Juhász Patrik kettőst. A harmadik helyen Nagy Norbert, Molnár Dávid, illetve a Tamás Szabolcs, Both Levente páros végzett.

Az egyes versenyben nem tudta megőrizni szászázalékos teljesítményét András, nem sikerült a hatodik aranyérmét is begyűjteni, a szolnoki Molnár 4-2-re győzte le a döntőben. Érdekes, hogy mindkét versenyző csak 4-3-ra tudott győzni a legjobb 4 között, Molnár 3-1-es hátrányból fordított Juhász ellen. A másik bronzérmet Both Olivér gyűjtötte be.

A lányok mezőnyében Fehér Orsolya duplázott, a Statisztika játékosa a fináléban klubtársa, Dari Helga ellen győzött, míg párosban Hartbrich Leonie oldalán szerezte meg második hétvégi elsőségét, a döntőben a Harasztovics, Nagypál kettőst felülmúlva.

Részletes eredmények ITT.

Egyéb korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik