Vizes vb: Vízipók-csodapókot Bol-dog utódának! – Tvrtko

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.10. 17:43
A világbajnokság szervezőbizottsága, a Magyar Úszószövetséggel és a Magyar Vízilabda-szövetséggel közösen a 2017. évi vizes világbajnokság kabalájára pályázatot hirdetett a nyáron, miután a Bol-dog nevű pulikutya nem nyerte el az emberek tetszését. Vujity Tvrtko tévés személyiség javaslatot tett az utódra.

A puli ember méretű változata sok kritikát kapott a nyáron a magyar és a nemzetközi sajtóban, a szövetség pedig valószínűleg ennek hatására döntött a változtatás mellett. Vujity Tvrtko szerint Vízipók-csodapók lenne az ideális utód.

„Hivatalos javaslatom a 2017-es magyarországi úszó-világbajnokság szervezőihez:
legyen az esemény kabalája Vízipók-Csodapók! – írja Vujity Tvrtko a Facebook-oldalán. – A Kazanyban megrendezett világbajnokság idején bemutatott magyar kabalaállat, a Bol-dog nem nyerte el az emberek tetszését, a sajtó egyes képviselői egyenesen szörnyszülöttként vagy borzalomként emlegették. Bár voltak mentegetőzések és pártolók (kicsiben nem is csúnya), szerintem egy Bol-dog nevű puli nehezen köthető egy vizes VB-hez.”

SZAVAZÁS

Elfogadná Vízipók-csodapókot a 2017-es vizes világbajnokság kabalafigurájaként?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ellenben: a Vízipók-Csodapók vízben él, furfangos, ötletes, mély magyar gyökerekkel rendelkező kis állat. Édesapáink korosztályától gyermekeinkig mindenki ismeri, hiszen a magyar televíziózás egyik leghelyesebb meséje volt 1974-től. A több tucat epizód sikerét jelzi, hogy mozifilm is készült a Vízipókból, amely a magyar emberek egyik kedvencévé vált!”

„Vízipók, vagy teljes nevén Vízipók-Csodapók jelentéstartalommal bíró név, amelyet angolra és más nyelvekre is könnyen és ötletesen le lehet fordítani. Emellett a reményeink szerint minél nagyobb számban érmeket nyerő sportolóink is tudnak arról nyilatkozni a nemzetközi sajtó képviselőinek, hogy az érmük mellé kapott kabala nem csak egy egyszerű kis plüssfigura, hanem gyermekkoruk szerves része. Ettől a Vízipók HITELES, KÖNNYEN ELFOGADHATÓ ÉS SZERETHETŐ LEHET. Ráadásul megtervezni sem kell, hiszen létező szereplője a magyar mesevilágnak.”

„Emellett fontos szempont, hogy a Vízipók az esemény figurájaként, egyszerre modern és mégis nosztalgikus alakjaként könnyen értékesíthető, emblematikus szimbóluma lehet a 2017-es, magyarországi világbajnokságnak. A fenti indokokkal tisztelettel javaslom a szervezőbizottságnak, hogy a világverseny kabalája legyen a VÍZIPÓK!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik