Vizes vb: véglegessé vált a hazai világverseny programja

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 15:26
null
Ismét vb-nek ad otthont a Duna Aréna (Fotó: Török Attila)
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) jóváhagyta a júniusi, budapesti világbajnokság pontos programját. Az úszóversenyekre a vb első felében (június 18. és 25. között) kerül sor, a döntők minden nap 18 órától kezdődnek a Duna Arénában – a sportrajongók estéje pedig meglehetősen tartalmasnak ígérkezik ezen időszakban, hiszen a magyar vízilabda-válogatottak 21 órától játsszák a csoportmérkőzéseiket a Margitszigeten – derült ki a Magyar Úszószövetség közleményéből.

 

„1991 óta ez lesz az első FINA-világbajnokság, amelyen nem lesznek ideiglenes medencék, ez lényeges költségcsökkentő tényező, továbbá van egy másik pozitív üzenete is, amikor a fenntarthatóság, a víz felhasználása minden eddiginél fontosabb szempontnak számít” – jegyezte meg Wladár Sándor, a MÚSZ és a szervezőbizottság elnöke.

Az úszóversenyeket június 18. és 25. között a Duna Arénában rendezik meg. A döntők 18 órakor kezdődnek.

Ezzel párhuzamosan mennek majd a műúszó-versenyek a margitszigeti Széchy-medencében, míg a vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós-uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók – kivéve a Margitszigetet, ahol a magyar férfi és női válogatott játszik majd, itt elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, majd a magyarok 21 órától szállnak vízbe.

A világbajnokság második „félidejében” a vízilabda-torna egyenes kieséses szakaszában a felsőház valamennyi mérkőzését a Hajósban bonyolítják le, míg a 9-16. helyekért zajló helyosztókat Szegeden rendezik. Ezen a héten versengenek a műugrók a Duna Arénában, míg a magyar szempontból szintén kiemelt figyelmet érdemlő nyílt vízi úszóviadalok 26-án, vasárnap a Lupa-tavon startolnak.

A jegyárusítás pontos kezdődátuma még nem ismert – a szervezők szeretnék, ha április elején indulhatna a roham a belépőkért, ugyanakkor a helykiosztás kapcsán még fontos tárgyalások lesznek a nemzetközi szövetséggel, illetve az eseményt közvetítő televíziós szakemberekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik