Vizes Eb: nyugodt a tenger, elrajtol a 10 kilométeres szám

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 09:15
null
Tíz órakor elrajtolhat a tíz kilométeres úszóverseny (Fotó: AFP)
Nincs akadálya annak, hogy elrajtoljon a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenye a római vizes Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Szombat délelőtt az öt kilométeres küzdelmeket még le tudták bonyolítani, a 25 kilométeres viadal azonban káoszba fulladt, mivel a felerősödő szél hatalmas hullámokat kavart, melyek a versenyzőket és a kísérő hajókat is össze-vissza dobálták, ráadásul a célként szolgáló építmény is megrongálódott. Végül a leghosszabb távon nem is hirdettek végeredményt.

Vasárnap reggel az ostiai tengerpartnál hasonlóak a körülmények, mint 24 órával korábban, enyhe szél fúj, a víz kissé hullámzik, a cél és a pályát jelző bóják viszont a helyükön vannak és várják az úszókat.

A rajtlistán hat magyar versenyző szerepel (Betlehem Dávid, Gálicz Péter, Rasovszky Kristóf, Balogh Vivien, Olasz Anna, Rohács Réka), közülük Gálicz Péter és Balogh Vivien részese volt a 25 kilométeren történteknek – mindketten halálfélelemről számoltak be a viadal után –, ugyanakkor a bemelegítésen már ők is mosolygósan készültek a rajtra.

A tervek szerint 10 órakor indítják el az olimpiai számot, majd 16 órától a csapatversennyel zárul a kontinensviadal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik