Szinte hibátlan délelőtt - Cseh a legjobb idővel jutott tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.19. 12:05
Szinte hibátlan délelőttöt zártak a magyarok a berlini úszó Európa-bajnokságon: Gyurta Gergely a fináléba, míg Kozma Dominik, Cseh László, Verrasztó Dávid és Hosszú Katinka a középdöntőbe jutott versenyszámában, Cseh ráadásul a legjobb idővel. A továbbjutás mindössze Kis Gergőnek nem jött össze, aki 1500 gyorson lemarad a döntőről.

Cseh László a végén kiengedett, mégis övé volt a legjobb idő 200 vegyesen (Fotó: MTI)
Cseh László a végén kiengedett, mégis övé volt a legjobb idő 200 vegyesen (Fotó: MTI)
Cseh László a végén kiengedett, mégis övé volt a legjobb idő 200 vegyesen (Fotó: MTI)
Cseh László a végén kiengedett, mégis övé volt a legjobb idő 200 vegyesen (Fotó: MTI)
Cseh László a végén kiengedett, mégis övé volt a legjobb idő 200 vegyesen (Fotó: MTI)

 

Kozma Dominik remek versenyzéssel, 1:47.99 perces időeredménnyel jutott tovább 200 méter gyorson. A magyar versenyző a 4. időeredménnyel jutott be a legjobb 16 közé, a délelőtt során a leggyorsabb a német Paul Biedermann volt 1:46.62-vel.

Cseh László és Verrasztó Dávid számára sem jelentett gondot a délelőtt, a 200 méter vegyesen induló magyar kettős egyaránt bejutott az előfutamból a középdöntőbe. Cseh Lászlóé volt a legjobb idő, 1:59.17 perces eredménnyel várhatja a folytatást, Verrasztó időeredménye (2:01.23) a 11. volt a sorban.

Női 100 méter gyorson Hosszú Katinka 54.45 másodperccel tempózott tovább az esti középdöntőbe. A magyar Iron Lady az 5. eredménnyel jutott tovább, a legjobb úszás a holland Femke Heemskerké volt 53.55-tel.

A férfi 1500 méteres gyorsúszás előfutamai maradtak a délelőtti program végére, ahonnan közvetlenül a fináléba lehetett kerülni. Gyurta Gergelynek könnyedén sikerült is ez, futamában a második helyen végezve ment tovább, Kis Gergő ugyanakkor elbukta a feladatot.

Gyurta ideje, a 15:05.13 perc összesítésben a 4. helyre volt jó: a korábban nyílt vízen is versenyző magyart két olasz, Gregorio Paltrinieri és Gabriele Detti, illetve a brit Stephen Milne előzte meg. Ott lesz a fináléban még többek között az ugyancsak brit Jay Lelliott, a szlovák színekben induló Nagy Richárd és a feröeri Pál Joensen is. Kis 15:40.77-tel végzett, időeredménye a 20. helyre volt elég a 27 fős mezőnyben. A döntőt ebben a számban szerda este rendezik.

CSEH: A VÉGÉRE KIENGEDTEM – REAKCIÓK

Kozma Dominik: „Ez volt a cél – vezetni. Én mindig győzni akarok. Maradt bennem még tartalék, este 1:47-es idő kell a döntőhöz. Mindenkinek szokatlan ez a rajtkő, csúszik, így nagyon kell figyelni az elején”

Cseh László:
„A végére kiengedtem, amúgy egész jól ment. Kár, hogy egy kicsit nem hidegebb a víz. A legfontosabb, hogy önmagamat ne verjem meg, vagyis nem szabad görcsösen akarni a sikert.”

Verrasztó Dávid: „A délután lesz itt igazán fontos. Van még bennem.”

Hosszú Katinka: „Egyéni csúcsot úsztam, akár elégedett is lehetnék, de lassan kezdtem…
Viszont ezzel kicsit átmostam a tegnap történteket, reggel éreztem a tagjaimat. Most már sokkal jobb.”

Kis Gergő: „Az újfajta edzésmódszer bejött négyszáz gyorson, hiszen ott döntőt úszhattam, ám visszaütött ezerötszázon. Ez borzalmas volt.”

Gyurta Gergely: „Csak a londoni olimpián úsztam ennél jobbat délelőtt, úgyhogy örülök. Tegnap még éreztem a múlt hét hatásait, és nagyon furcsa volt először, hogy itt nincsenek hullámok. Paltrinieri szerintem külön kategória, a többiek talán foghatóak, ám én úgy ugrom holnap vízbe, hogy győzni szeretnék.”

Kovács Erika (Berlin)


AZ ESTI PROGRAM

Középdöntők, döntők, 18 óra: férfi 50 m pillangó, női 100 m gyors (Hosszú Katinka), férfi 100 m hát, női 50 m pillangó, férfi 100 m mell (Gyurta Dániel), női 100 m mell, férfi 200 m vegyes (Cseh László, Verrasztó Dávid), női 200 m hát, férfi 200 m gyors (Kozma Dominik), vegyes csapatok 4x100 m vegyes váltó
(A vastaggal jelölt számokban döntőt rendeznek.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik