Úszás: Melbourne-ben készül a vizes vb-re a fiatal dél-koreai

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.10. 11:23
null
Hvang Szun Vu május 21-én lesz 19 éves (Fotó: AFP)
Híres ausztrál edzővel, Ian Pope-pal Melbourne-ben készül hat hetet a dél-koreai Hvang Szun Vu a június 18-án kezdődő budapesti vizes világbajnokságra, és reméli, hogy dobogóra állhat majd 200 méteres gyorsúszásban.

A szám juniorvilágcsúcs-tartója, tavalyi rövid pályás világbajnoka április 20-a óta tréningezik Ausztráliában, és ott érte a hír, hogy a koronavírus-járvány miatt szeptemberben nem rendezik meg az Ázsia Játékokat, ezért egyértelműen a magyar fővárosban sorra kerülő vb lesz neki az idény csúcseseménye.

Hvang Szun Vu – aki május 21-én lesz 19 éves – kiemelte, nagyszerű lenne, ha dobogóra állhatna legerősebb számában, 200 méter gyorson, 100 gyorson pedig, amelyben Ázsia-csúcstartó, döntőbe szeretne jutni.

A tavalyi tokiói olimpián a hosszabb távon világrekordon belüli idővel tempózott, ám a végén elfáradt és hetedikként csapott a célba.

„A dobogóhoz 1:44-es vagy 1:45 eleji idő kell szerintem. Az olimpián és a rövid pályás vb-n tapasztalatot szereztem, és ha ezekre tudok építeni, akkor 200-on jó eredményre leszek képes a vb-n” – mondta Hvang. Hozzátette, Pope, akinek tanítványai 11 világcsúcsot úsztak már, sokat segít neki a koncentráció fejlesztésében, a lábtempóban, az elrugaszkodásokban és a fordulókban is.

A magyarországi vizes vb-n az úszást a budapesti Duna Arénában rendezik június 18. és 25. között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik